Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forekspank müüb aktsiad riigile

  Aktsionärid kinnitasid emissiooni Eesti Pangale

  Forekspanga eilsel üldkoosolekul Tallinnas Central hotelli konverentsikeskuses oli esindatud 68 protsenti panga aktsionäridest. Sündmuste käiku olid jälgima tulnud ka peatselt Forekspangaga ühineva Investeerimispanga juhid.
  Aktsionärid otsustasid loobuda uute aktsiate märkimise eesõigusest keskpangale suunatud emissioonis ja kehtestasid Forekspanga aktsiakapitali alampiiriks 170 miljonit krooni. Aktsiakapitali ülempiir on 680 miljonit krooni.
  Koosolekul olnud aktsionäridest hääletas juhatuse ettepanekute vastu vaid üks 238 hääle esindaja.
  Eesti Pank on seadnud tingimuse, et ostab aktsiad emissioonist nominaalhinnaga 10 krooni aktsia eest. Forekspanga juhatuse esimees Ivar Lukk lausus, et Forekspanga aktsia hinda Tallinna börsil arvestades on hind igati otstarbekas.
  Uued aktsiad märgitakse pärast emissiooni registreerimist väärtpaberiinspektsioonis kolme tööpäeva jooksul arvates aktsiaemissiooni väljakuulutamisest. Emissioon kuulutatakse välja selle nädala alguses.
  Pärast aktsiaemissiooni kuulub Eesti Pangale 69 protsenti Forekspanga aktsiatest. Aktsiate omandamise korral Eesti Panga poolt kaotab kehtivuse keskpanga 100 miljoni krooni suurune laenugarantii Forekspangale laenuportfellist tulenevate kahjumite katteks.
  Investeerimispanga president ja Investeerimispanga ning Forekspanga ühinemise järel tekkiva uue panga juhatuse esimees Härmo Värk sõnas, et uue liitpanga juhatuse ja nõukogu koosseis kinnitatakse selle nädala esimesel poolel.
  Üheksa kuuga on Forekspank teeninud 101 mln krooni kahjumit, mille peamine põhjus on panga finantsdirektori Danel Tuusise sõnul varade konservatiivne ümberhindlus. Aktsiainvesteeringutelt sai pank üheksa kuuga 90,6 mln krooni kahju, kusjuures Venemaa ja Ukraina aktsiatesse tehtud investeeringud olid septembri bilansis nullväärtusega. Tuusis väitis, et pärast septembrikuist varade ümberhindlust on Venemaa mõju Forekspangale vähendatud miinimumini.
  Forekspanga bilansimaht on aasta lõpuga võrreldes vähenenud 1,7 mld krooni 1,96 mld kroonini. Hoiuste maht vähenes septembris 329,6 mln krooni.
  Panga omakapital vähenes septembris 60 mln krooni võrra 144 mln kroonini. Tuusis ütles, et sisuliselt on panga omakapital 14 mln krooni, sest maha arvata tuleb umbes 100 mln krooni laenuprovisjone ning 30 mln krooni kahju Investeerimispanga aktsiate müügist.
 • Hetkel kuum
Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Lagarde: ärge kahelge meie sihikindluses, me pole lõpetanud
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Apple, Amazon ja Alphabet jooksid tulemustega lati alt läbi
Pärast USA aktsiaturu sulgemist avaldatud kolme tehnoloogiahiiu aasta lõpukvartali majandustulemused olid kõik analüütikute ootustest kehvemad.
Pärast USA aktsiaturu sulgemist avaldatud kolme tehnoloogiahiiu aasta lõpukvartali majandustulemused olid kõik analüütikute ootustest kehvemad.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Raadiohommikus: värske investorite TOPi põnevamad paljastused
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.

Olulisemad uudised

Üle 90 protsendi lääne firmadest pole Venemaalt lahkunud
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.