• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Infonälg toob piirile rämpstoitu

  Ei möödu päevagi, mil Eesti piirile ei saabuks mõnda toidukauba partiid, mis tuleb nõuetele mittevastavuse tõttu tagasi saata. Nädalas rändab Eesti piirilt tagasi sadu tonne toiduaineid.
  Eesti veterinaarinspektsioon on kehtestanud väga ranged nõuded Eestisse toodavatele toiduainetele, samas napib aga kohti, kust on võimalik esitatavate nõuete ja keelatud toiduainete nimistu kohta infot saada.
  Suurem osa piirilt tagasisaadetavatest toiduainete kogustest kuuluvad algajatest juhuimportööridele. Veterinaarkontrolli piiriinspektsiooni direktori Vladimir Razumovski kinnitusel tekib peamiselt probleeme nendega, kes esimest korda toidukaupu Eestisse toovad.
  Juhuimportöör on kas ebateadlik või lihtsalt suli. Algaja maaletooja probleemid tekivad tihti juba sellest, et puudub üldse toiduainete maaletoomise luba või veterinaarsertifikaadid kogu kaubapartii kohta, mis koosneb näiteks lihast, mida juba viimased viis aastat ei ole Eestisse lubatud tuua. Ettevõtjal kas puudus info, mille kogenud importöör juba aastaid tagasi sai, kui oma esimest koormat Eestisse tõi, või lootis ta lihtsalt keelatud, kuid odava kaubaga Eestisse pääseda.
  Veterinaarinspektsioon peab tutvustama infot vedajate ja ekspedeerijate seas ning looma alalise juurdepääsu keelatud toiduainete nimistule. Ettevõtjad, kes toovad toiduaineid maale juhuslikult või kavatsevad alles alustada selles ärivaldkonnas, vajavad informatsioonilist abi. Veterinaarinspektsioon ise neid üles ei leia. Imporditegevus vajab aga transporti, mistõttu pöörduvad ka kõik ebateadlikud toiduainete maaletoojad ekspedeerija või otse veofirma poole.
  On kurjast, kui ka transpordifirma juures veolepingut sõlmides ei saa importöör teada toiduainete maaletoomise nõuetest. Vähemalt peab olema transpordikorraldajal võimalus juhatada klient vajaliku internetilehekülje juurde. Veterinaarinspektsioon lubab, et uuest aastast on neil vajaliku informatsiooniga internetilehekülg olemas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.