Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Infonälg toob piirile rämpstoitu

  Ei möödu päevagi, mil Eesti piirile ei saabuks mõnda toidukauba partiid, mis tuleb nõuetele mittevastavuse tõttu tagasi saata. Nädalas rändab Eesti piirilt tagasi sadu tonne toiduaineid.
  Eesti veterinaarinspektsioon on kehtestanud väga ranged nõuded Eestisse toodavatele toiduainetele, samas napib aga kohti, kust on võimalik esitatavate nõuete ja keelatud toiduainete nimistu kohta infot saada.
  Suurem osa piirilt tagasisaadetavatest toiduainete kogustest kuuluvad algajatest juhuimportööridele. Veterinaarkontrolli piiriinspektsiooni direktori Vladimir Razumovski kinnitusel tekib peamiselt probleeme nendega, kes esimest korda toidukaupu Eestisse toovad.
  Juhuimportöör on kas ebateadlik või lihtsalt suli. Algaja maaletooja probleemid tekivad tihti juba sellest, et puudub üldse toiduainete maaletoomise luba või veterinaarsertifikaadid kogu kaubapartii kohta, mis koosneb näiteks lihast, mida juba viimased viis aastat ei ole Eestisse lubatud tuua. Ettevõtjal kas puudus info, mille kogenud importöör juba aastaid tagasi sai, kui oma esimest koormat Eestisse tõi, või lootis ta lihtsalt keelatud, kuid odava kaubaga Eestisse pääseda.
  Veterinaarinspektsioon peab tutvustama infot vedajate ja ekspedeerijate seas ning looma alalise juurdepääsu keelatud toiduainete nimistule. Ettevõtjad, kes toovad toiduaineid maale juhuslikult või kavatsevad alles alustada selles ärivaldkonnas, vajavad informatsioonilist abi. Veterinaarinspektsioon ise neid üles ei leia. Imporditegevus vajab aga transporti, mistõttu pöörduvad ka kõik ebateadlikud toiduainete maaletoojad ekspedeerija või otse veofirma poole.
  On kurjast, kui ka transpordifirma juures veolepingut sõlmides ei saa importöör teada toiduainete maaletoomise nõuetest. Vähemalt peab olema transpordikorraldajal võimalus juhatada klient vajaliku internetilehekülje juurde. Veterinaarinspektsioon lubab, et uuest aastast on neil vajaliku informatsiooniga internetilehekülg olemas.
 • Hetkel kuum
Kaamose ennustajate argumendid kaovad kui kevadine lumi
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroala inflatsioon pidurdus
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
Tagatisrahaga üürileping – omanikule lahja, üürnikule kallis
Kolm aastat turul olnud Rendini üüriplat­­­vormi reklaam väitis, et kinnisvaramaakleritel on suva, mis üürisuhtest edasi saab. Osa­poolte arveteklaarimise käigus sai muu hulgas selgeks ka see, milline on maakleri roll üüriprotsessis ning kuidas omaniku ja üürilise jaoks kõige soodsamal ja turvalisemal viisil üürilepingut teha.
Kolm aastat turul olnud Rendini üüriplat­­­vormi reklaam väitis, et kinnisvaramaakleritel on suva, mis üürisuhtest edasi saab. Osa­poolte arveteklaarimise käigus sai muu hulgas selgeks ka see, milline on maakleri roll üüriprotsessis ning kuidas omaniku ja üürilise jaoks kõige soodsamal ja turvalisemal viisil üürilepingut teha.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Arvustus. Mazda CX-60 – 60 000 eurone maastur, millel polegi suurt puuteekraani
Mazda uus lipulaev CX-60 on meeldivalt mazdalik, kuid ilmutab paaris aspektis ootamatut rabedust.
Mazda uus lipulaev CX-60 on meeldivalt mazdalik, kuid ilmutab paaris aspektis ootamatut rabedust.

Olulisemad uudised

Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.