Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa tahab laenu

  Lisaks pingestab Venemaa ja lääne suhteid Kosovo kriis, kus Moskva on asunud kindlalt NATO õhurünnakuid eitavale positsioonile.
  Venemaa rahandusministri Mihhail Zadornovi sõnul ei valmi majanduse stabiliseerimise programm olukorra keerukust arvestades enne tuleva aasta algust. Selle asemel keskendub valitsus neljanda kvartali probleemide lahendamisele.
  Omal algatusel on lisaeelarvesse juba sisse planeeritud 2,5 miljardi dollari eest välislaene. Katmata kulusid on kriisieelarves kokku 97 miljardi rubla (6 miljardi dollari) eest.
  Eelarveaugu katteks vajab Venemaa rahvusvaheliste finantsinstitutsioonide abi, sest laenude külmutamine on erainvestorid minema peletanud.
  Rahandusministeeriumi sõnul tahab Venemaa võimalikult vähe uut raha juurde trükkida, et alandada inflatsiooni, mis ennustuste järgi suureneb tänavu 110--130 protsendile.
  Valitsus tahab likvideerida võlad, kaasa arvatud pensioni- ja palgavõla, jätkata välislaenude teenindamist ning restruktureerida külmutatud võlakohustused.
  «Ma ei tea, millistest allikatest programmi finantseeritakse,» ütles Venemaa peaminister Jevgeni Primakov.
  IMF ei lepi lubadustega ning nõuab Primakovi valitsuselt konkreetset majandusprogrammi. Fond lükkas edasi sellele nädalale kavandatud Moskva visiidi, et ära oodata kuu lõpus selguvad septembri majandustulemused.
  Ka hiljuti Venemaad külastanud Euroopa komisjoni president Jacques Santer ei lubanud uusi laene.
  Jevgeni Primakov hoiatas, et kui IMF järgmist laenuosa välja ei maksa, ei jää Venemaale muud valikut kui rahapressid tööle panna.
  Esimene asepeaminister Vadim Gustov soovitab raha leida pensionifondi arvel või niigi kõrget maksukoormat veelgi suurendades.
  Gustovi sõnul kaalub valitsus ka siseturu tarbeks paralleelselt mittekonverteeritava rubla kasutuselevõttu, mis sarnaneb Hiinas rakendatava rahasüsteemiga.
  IMF on Venemaale 1992. aasta algusest alates laenanud 19 miljardit dollarit, kuid näiliselt ilma suurema eduta -- Venemaa majandus on halvemas olukorras kui kunagi varem.
  Valitsuse eelarveprojektis on tänavu arvestatud sisemaise kogutoodangu 5--6protsendilise kahanemisega.
  Üha enam on kriitikuid, kes nõuavad IMFi Venemaa taktika muutmist. DI-REUTERS-ÄP
 • Hetkel kuum
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meedialiit kaitses europarlamendis Eesti väljaandjaid Google’i ja Facebooki vastu
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Varsti avatav Baltimaade suurim spordipood hakkab töötajaid otsima Vaata, palju uues poes müüjatele palka pakutakse
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.