• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Nisu hinnad jäävad madalaks vähemalt selle aasta lõpuni, kuid järgmisel aastal võivad hakata tasapisi tõusma. Majandusuuringute instituudi Economist Intelligence Unit (EIU) kord kvartalis ilmuva raporti kohaselt on nii Ameerika Ühendriikide kui ka Euroopa turgudel üleküllastatus. Intensiivse hinnasõja tõttu tarbimine aga intensiivistub ja paari järgmise aasta jooksul peaksid nisu laovarud vähenema.
  Augusti keskel langes talinisu hind Ühendriikide turgudel 111 dollarini tonn, mis on viimase seitsme aasta madalaim hinnatase. Euroopas maksis tonn talinisu 90 dollarit. EIU prognooside kohaselt jääb nisutonni hind sel aastal 120 dollari tasemele, 1999. aasta lõpuks tõuseb tasapisi 140 dollarile, 2000 aasta keskpaiku aga juba 160 dollarile.
  Nisu kogusaak on 1998.--1999. aastal umbes 593 miljonit tonni. 1999.--2000. aastal prognoositakse selle kahanemist 588 miljoni tonnini, nisu tarbimine on samal ajal 611 miljonit tonni.
  EIU prognoosib lähiaastatel ka teiste olulisemate teraviljasaaduste tarbimise kasvu ja kõrgemaid hindu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.