• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalaeksport Euroopasse väiksem kui Venemaale

  Seni kehtis kalatööstustele ajutine ekspordiluba, mis kehtib selle aasta lõpuni.
  Kalaliidu tegevdirektori Valdur Noormägi sõnul pole Euroopa turgu võimalik võrrelda Vene turuga, sest Venemaale müüakse konserve, ELi aga neid aga müüa ei saa. «Eurooplased eelistavad konservidele kalafileed,» ütles ta. «Ka mahtusid ei saa Venemaaga võrrelda.»
  Selle aasta esimeses poolaastaga müüsid kalafirmad ELi toodangut 83 mln krooni eest. Noormägi sõnul on huvi Eesti kalatoodete vastu Euroopas suur, kuid meie firmad ei jõua piisavalt palju sinna toota.
  Pärnus asuv AS Japs müüb Euroopasse 95% toodangust. Japsi Audru tootmistsehhi juhataja Marko Paulbergi sõnul pole Euroopa turg võrreldav Vene turuga, sest seal pole kunagi olnud ja ilmseid ei tule selliseid kaoseid nagu praegu Venemaal.
  «Alaline ekspordiluba annab meile nüüd kindluse, et saame müüki edaspidi jätkata,» ütles Paulberg. Japs müüb Rootsi, Soome ja Hollandisse koha ja ahvena fileed.
  Viru Rand on Euroopasse sel aastal müünud viie miljoni krooni eest kalakonserve. «Kogused on väiksed ja vaevalt euroturg niipea müügis olulise osakaalu saavutab,» ütles Viru Ranna infojuht Lilian Niitsoo. Ta lisas, et Euroopa turg on oma stabiilsuse tõttu hea koht riskide maandamiseks.
  Paljassaare kalatööstuse peadirektor Jaan Jalakas ütles, et Paljassaare pole Euroopa turgude otsimisega kuigi aktiivselt tegelenud, sest Venemaale oli kasulikum müüa. «Euroopas on tihe konkurents ja me oleme sunnitud seal müüma võimalikult odavalt,» ütles ta. Paljassaare on sel aastal ELi müünud toodangut 15 mln krooni eest, mis on alla 10 protsendi käibest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.