22. oktoober 1998 kell 22:00

Liidupank jättis intressid muutmata

Valuutaturud elasid eilse keskpäevani Saksamaa liidupanga nõukogu koosoleku ootuses. Turud olid mõnevõrra närvilised, nagu alati, kui oodatakse otsust keskpanga kesksete intresside kohta. Nagu enamik turuosalistest prognoosiski, jättis Buba repomäära muutmata.

Ootuses, et Saksamaal jäävad intressid endiseks, tõusis dollari kurss eile Aasia turgudel 1,6590 DEMini (13,272 krooni). Oktoobrikuu jooksul pole Ühendriikide valuuta nii tugev olnud. Kuni viimase ajani on turuosalised olnud üksmeelel, et Ühendriigid peavad seoses arengumaade finantskriisi mõjuga riigi majandusele oma intresse veelgi langetama. Euroopast arvati see mööda minevat. Viimastel päevadel on hakanud ilmnema märke, et Vana Maailma majandustele on arengumaade kriis hakanud samuti mõju avaldama. Võtame kasvõi kolmapäeval avaldatud IFO instituudi raporti Saksamaa majanduse kohta. Järelikult peab Euroopa varem või hiljem minema samuti intresside kärpimisele.

Norra keskpank teatas 4,78 mld krooni ostmisest valuutaturult möödunud nädalal, mil kroon kukkus Saksa marga suhtes 4,74 DEMini (1,6878 krooni).

Hetkel kuum