Maailma börsid

05. november 1998, 00:00

USA. Ühendriikide enimjälgi-tud indeks DJIA lõpetas teisipäeva muutuseta. Indeks liikus esimestel tundidel miinuspoolel ja sealt kiirelt plussi, leidmata kindlat suunda. NYSE-l juhtisid tõusvad aktsiad 8:7. Päeva edukaimad olid taas small cap aktsiad. Fondidesse kogunenud suured sularahavarud jõuavad vaikselt börsile, hoides turgu positiivses suunas. Lühiajalised korrektsioonid on siiski tõenäolised. Mingil määral peaksid valimised mõjutama turgu, kuid mitte tugevalt.

Helsingi. Reipalt ülesmäge sammuvad Euroopa turud ei suutnud piisavalt mõjutada nõrgalt esinevat Soome börsi, peamine põhjus oli Nokia paigalseis. Metsandussektor esines aga taas tugevalt. UPM-Kümmene ja Metsa Serla liikusid plusspoolel. Metsa Serla ostis UK paberivabriku, hind reageeris kiirelt ning positiivselt, tõustes 1,2%. Merita-Nordbankeni aktsia kõikus 28,5 ja 28,9 FIMi vahemikus, leidmata kindlat suunda. HEXindeks lõpetas päeva tagasihoidlikult plussis, tõustes 0,48%.

Stockholm. Rootsi aktsiate hinnad liikusid üles. Liideraktsia Ericsson tõusis 3,30%, tõmmates endaga kaasa suurema osa turust. Positiivselt mõjus ka Euroopa turgudel valitsev optimistlik meeleolu. Ostuhuvi kasvas päeva teisel poolel, viies indeksi 3057,79 punkti tasemele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing