9. november 1998 kell 22:00

Maailma börsid

USA. Möödunud nädal lõppes Ühendriikide turgudele positiivselt. Dow indeks tõusis nädalaga 4,5% ehk 383,36 punkti. Sellel aastal on Dow indeks tõusnud 13,5% ehk 1067,21punkti. Aktsiaturgude tugev tõus on sundinud paljusid investoreid oma võlakirjade positsioone vähendama ning paigutama vaba raha aktsiatesse. Rusell 2000 indeks on tõusnud 8. oktoobri madalseisust 31%, Dow indeks aga on kerkinud vaid 20%. NYSE-l juhtisid tõusvad aktsiad reedel 17:13. Väikese kapitaliseeritusega firmade aktsiate populaarsus on kasvanud päev-päevalt, paljud portfellihaldurid jätkavad vabade ressursside paigutamist just sellistesse firmadesse. Londonis olid USA aktsiad suhteliselt vaiksed, Dow peaks siiski proovima 9000 taset, võimalik kasumivõtt on aga tõenäoline.

Helsingi. Helsingi turg alustas nädalat tõusuga, liideraktsia Nokia tõusis 1,11%. Pangandussektori indeks tõusis 0,25%. Viimastel aegadel kiirelt tõusnud metsandussektori indeks aga kaotas 0,75%.

Stockholm. Rootsis algas päev tasase tõusuga. Keskpäeval muutis indeks suunda ja vajus 22,25 punkti ehk 0,74%. Tehnoloogiasektoris oli vaikne, Ericsson kaotas 1,38%. Pessimistlikumad analüütikud ennustavad langust, sest turg on tõusnud liiga kiirelt.

Hetkel kuum