17. november 1998 kell 22:00

Forekspanka pole müüa pakutud

Forekspanga nõukogu esimees Gunnar Kraft ütles eile, et temale teadaolevalt pole Eesti Pank riigi osalust ametlikult müüa pakkunud. Kraft märkis, et teda oleks sellisest pakkumusest kindlasti teavitatud.

Kraft ei välistanud samas, et Eesti Pank on pidanud potentsiaalsete ostjatega oma osaluse müügi osas konsultatsioone.

Ametlike pakkumuste esitamisest saab Krafti sõnul juttu olla alles pärast seda, kui Investeerimispanga ja Forekspanga ühinemine on lõppenud ning potentsiaalsetel ostjatel on selge, millega on tegemist.

Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann ütles, et Optiva Panga osaluse müügi kohta ei saa praegu midagi kommenteerida, kuna müügi tingimuste osas pole otsuseid langetatud. Kuusmann lisas, et lähiajal ei ole selles osas muutusi oodata.

Kuusmanni sõnul loodab Eesti Pank müüa oma osaluse Optiva Pangas järgmise aasta lõpuks.

Gunnar Kraft märkis, et keskpank võib müüa oma osaluse Optiva Pangas kas vahetult pärast Investeerimispanga ja Forekspanga ühinemise lõppu või mõne aja möödudes. «Kiire müügi korral oleks aktsiate eest saadav hind kindlasti madalam,» tunnistas Kraft.

Kommenteerides keskpanga ootusi osaluse müügist saadava tulu osas, ütles Andrus Kuusmann, et Eesti Pank loodab teenida kasumit.

Eesti Pangale kuulub Optiva Pangast 58 protsenti.

Autor: BNS

Hetkel kuum