ÄP fototoimetus • 19. november 1998 kell 22:00

Jüri Mõis lahkub

Mõisa tagasiastumist soovis Äripäevale teadaolevalt Hansapanga suuraktsionär Swedbank, kelle osalus pangas kasvas pärast aktsiaemissiooni 58%ni. Mõisa tagasi astumine tuli talle enesele ja ka panga ülejäänud juhatuse liikmetele üllatusena.

Veel septembri lõpus ütles Swedbanki president Reinhold Geijer, et Hansapanga juhatus teeb head tööd ning Swedbankil pole kavas teha muudatusi panga juhtkonnas. «Me toetame neid sajaprotsendiliselt,» kinnitas Geijer.

Jüri Mõisa polnud eile hilisõhtul võimalik kätte saada. Äripäeva andmeil rohkem juhatuse liikmeid ei kavatse tagasi astuda.

Mõis on üks üheksast Hansapanga asutajast. Indrek Neivelt töötas enne Hansapank Eesti peadirektoriks saamist panga laenudivisjoni juhina.

Autor: ÄP

Hetkel kuum