Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tamm ja Tenno peavad tasuma maksuvõla

  Maksuameti andmetel omandasid Koonderakonda kuuluv Eino Tamm ja Kalle Tenno kaks aastat tagasi Tallinnas Raekoja platsil asuvate kinnistute omandiõiguse taastamise ja haldamise eest kumbki üle 11 mln krooni väärtuses ASi Jegorow & Pojad aktsiaid. Halduskohus leidis, et aktsiate näol oli tegemist töötasu saamisega, mille pealt tuleb maksta tulumaksu.
  Maksuameti ettekirjutuse tingis asjaolu, et Tenno ja Tamm said aktsiad tehingujärgselt ning seega oli tegemist tulu saamisega, seisab kohtuotsuses.
  Eino Tamme esindaja vandeadvokaat Jüri Raidla väitis teisipäeval kohtus, et Tamm ja Tenno said aktsiad kinnistu omanikult Tatjana Valdmaalt kingituseks. Sama kinnitas ka Valdmaa esindaja Kaido Pihlakas.
  Eino Tamm ütles reedel, et kui ta oleks raha saanud, maksaks ta selle pealt ka tulumaksu ära. «Kuid mul pole seda raha, vaid ainult üks paberileht,» põhjendas Tamm. «Kaeban otsuse kindlasti edasi.»
  Maksuametit esindava vandeadvokaadi Aivar Pilve sõnul tugines maksuamet ettekirjutust tehes põhjalikule kontrollile. «Maksuamet tegi järelduse, et tegu oli tööettevõtu iseloomuga suhtega,» ütles Pilv.
  Tatjana Valdmaa on esitanud kaebusi ja pöördumisi maksuametile, kaitsepolitseile ja Tallinna linnakohtule, kus ta kinnitas, et Tamm ja Tenno nõuavad temalt tehtud töö eest järjepidevalt tasu. Kohus leidis, et Valdmaa realiseeris 1996. aasta veebruaris Tammele ja Tennole aktsiaid kinkides poolte tahte, tasudes töö eest aktsiate võõrandamise kaudu. Asjaolu, et Valdmaa jättis tehingult kinni pidamata sotsiaal- ja tulumaksu, ei välista tööettevõtu või töösuhte puudumist.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Raadiohommik: millal kord kiire hinnatõus maha rahuneb?
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Soome ja Rootsi said NATO liitumisprotokollile allkirjad, algab ratifitseerimiste ralli
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.