• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti uuendab europankade abil oma raudteid

  Läti raudteefirma saab EBRD-lt 278,7 miljoni ja EIB-lt 533,8 miljoni Eesti krooni suuruse riigi tagatisega laenu. Latvijas Dzelzcels rekonstrueerib laenurahaga 300 kilomeetrit raudteed ja ehitab uue raudteelõigu Ventspilsi sadamasse.
  Raudteelõik Ventspilsi maksab umbes 361 miljonit krooni, sellest 266,9 miljonit krooni annab EBRD ja 94,2 miljonit krooni Latvijas Dzelzcels. Täiendavad 78,5 miljonit krooni eraldatakse Läti raudteele Euroopa Liidu Phare programmi kaudu.
  Latvijas Dzelzcels ei ole raudtee rekonstrueerimise kulusid veel kokku arvutanud. Laenust puudujääva osa peab Latvijas Dzelzcels ise katma.
  Latvijas Dzelzcelsi peadirektor Andris Zorgevics avaldas enne lepingu allakirjutamist arvamust, et just transiit on majandusharu, mis võib aidata Lätil Euroopaga ühineda. Samas pidas ta oluliseks, et raudteetranspordi arendamine toimuks sadamatega ühel ajal.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.