22. detsember 1998 kell 22:00

Lööktrellide rendivalik ulatub seinast seina

Lööktrell on universaalne tööriist, millega saab olenevalt võimsusest ja otsikust puurida puitu, tellist, kivi, metalli ja betooni. Tavalise mehaanilise löögiga puuripadruniga elektritrellide (puurib kivi, puitu ja metalli) põhirent algab 50 kroonist ja ulatub 80 kroonini päevas.

Rendihinna vahe vastupidavama ja võimsama pneumaatilise löögiga SDS-otsikuga lööktrelliga (puurib kivi ja betooni, sobib ka kergemaks meiseldustööks) on keskmiselt paarkümmend krooni ja Tallinna rendifirma Bygg & Maskini tegevdirektori Ago Rebase sõnul ei võta need padruniga puuri enam laenuks, kes on pneumaatilist puuri proovida saanud.

Lööktrelli hind on juhutarbijale küllaltki kõrge -- näiteks Stokkeri tööriistakataloogis kõiguvad mehaanilise löögiga Metabo elektritrellide hinnad 1590--5194 ja pneumolöögiga trellide hinnad 3588--19 995 krooni vahel. Ago Rebase hinnangul peavad kallid töökindlad profitrellid laenutuses hästi vastu.

Tavalisi puure rendifirmad sageli kaasa ei müü, sest laenutajad on need reeglina ise muretsenud, küll aga pakuvad nad SDS+ ja SDS Maxi otsikuga puure, mille rendihind on puuri läbimõõdust ja pikkusest sõltuvalt 15--50 kr.

Hetkel kuum