Sirje Niitra • 21. jaanuar 1999 kell 22:00

Wicom vaidleb maksuametiga

Riigi maksuameti peadirektor Aivar Sõerd ütles, et on kohtunud Wicomi esindajatega, kuid jäi eriarvamusele Wicomi äriplaani suhtes, mis võimaldab Kloostrimetsas elamute ja korterite asemel osakuid müües käibemaksu vältida.

«Nad ei vaidlustanud seda ettekirjutust maksuametis, vaid läksid otse kohtusse,» lausus Sõerd.

Sõerd ütles, et Wicomi skeemid on maksuametis hästi teada ja elanikud võtavad osakuid ostes ühise käibemaksukohustuse kaudu endale solidaarse vastutuse. «See on väga ohtlik,» leidis ta. Sõerdi sõnul jääb maksuamet selle juurde, et tegu on seaduserikkumisega.

Tallinna maksuameti kaudsete maksude talituse juhataja Sirje Pulk ütles, et Wicomile on tehtud ettekirjutus 1,5 miljoni krooni peale. Ka tema leidis, et osakute ostjad võtavad endale suure riski. Maksuamet ei välistanud, et esimesele ettekirjutusele võib järgneda teisigi.

OÜ Wicom peadirektor Priit Vilba ütles, et maksuamet on terve 1998. aasta jooksul ettevõttele käibemaksu tagasi maksnud. Kohtuvaidlus puudutab tema sõnul 1997. aastat. «Põhimõtteliselt on nad meie skeemi aktsepteerinud, küsimus on üksnes selles, kuidas seda maksu tehniliselt vormistada,» leidis Vilba. Ta lisas, et riiki keegi petnud ei ole.

Hetkel kuum