Väinu Rozental • 24. jaanuar 1999 kell 22:00

Tartu uus hagi Anne Soojusele

Reedel andis Tartu linn maakohtusse parandatud hagi, milles linn taotleb 1995. aastal sõlmitud nõudeõiguse loovutamise tehingu tühistamist ning maailmapanga laenu eest ostetud vara omandiõiguse tunnustamist.

Mölderi kinnitusel on Anne Soojuse vastu esitatud hagi hind 85,2 mln krooni, mille pealt peaks riigilõivu maksma 2,55 mln krooni. «Linnal pole sellist summat kusagilt võtta,» märkis Mölder ja lisas, et linn on valmis maksma 25 000 kr.

«Kui maakohus meie riigilõivu vähendamissoovi ei rahulda, võime kohtumääruse edasi kaevata,» rääkis Mölder. Tema sõnul on ka teoreetiline võimalus taotleda kohtult ainult nõudeõiguse loovutamise tehingu tühistamist, mille pealt on Tartu linn nõutud 40 krooni riigilõivu tasunud.

Tartu maakohus arestis osaliselt Tartu linnale kuuluva Anne Soojuse varad mullu 2. detsembril. Linn taotles varade arestimist kartuses, et maailmapanga laenu eest hangitud vahenditega võidakse teha ebaseaduslikke tehinguid.

Mölder ütles, et tulevikus kavatseb linn kohtu kaudu tagasi kutsuda Anne Soojuse nõukogu liikmed: Raivo Tariku, Tiit Veeberi ja Tõnis Elkeni. «Linna hääled on Anne Soojuse üldkoosolekutel olnud blokeeritud,» põhjendas Mölder. «Anne Soojuse nõukogu on sõlminud monopoolseid lepinguid, mis linna kui aktsionäri seisukohast ei ole korrektsed.»

Pool Anne Soojusest kuulub Tartu linnale. ASile Tartu Jõujaam kuulub 30% Anne Soojuse aktsiatest ja Luunja vallale 20% aktsiatest.

Hetkel kuum