3. märts 1999 kell 22:00

MeritaNordbankenil laienemishuvi

Pärast suhteliselt nõrkade tulemustega kolmandat kvartalit on MeritaNordbanken (MN) oma 1998. a neljanda kvartali tulemustega rahul. «Ühinemine edeneb plaanide kohaselt ja isegi edestab neid,» ütles MNi tulemuste kohta tegevdirektor Hans Dahlborg. See tähendab, et kui peaks tekkima soodne võimalus, on MN valmis tänavu otsima ka partnerit Taanist või Norrast ning kujunema Põhjalas arvestatavaks pangandusgrupiks, kinnitas ta. Dalborg ei soovinud avaldada, kellega ta Norras läbirääkimisi peab, kuid läbirääkimiste fakti ta ümber ei lükanud.

Ei ole välistatud, et MN võib rakendada ka Rootsi Handelsbankeni taktikat, mis pärast Fokuse panga sularaha eest ostmise ebaõnnestumist alustab sel aastal tegevust Fredrikstadis ja ilmselt ka Tromsøs ning seab end valmis suuremaks ostutehinguks, nüüd ka emissiooni abil.

Laienemisplaanid on MNil ka Eesti, Lätis ja Leedus. «Hinnates meie piirkondliku kontori arengut Tallinnas, paneme seal rõhu loomulikule kasvule, mida võib-olla täiendavad väiksemad ostud,» selgitas MNi tegevdirektor.

Sel kuul võtab Läti riigilt 35% aktsiatest ostnud MN sajaprotsendiliselt üle Läti investeerimispanga (Latvijas Investiciju banka -- LIB), mis saab uueks nimeks MeritaNordbanken Latvia ja mis sel aastal lülitatakse MNi elektrooniliste arvelduste süsteemi Solo.

MeritaNordbankeni eelmise aasta majandustulemus paranes 13% ja oli 21 miljardit Eesti krooni. Ühinenud pank avaldab oma tulemuse esmakordselt ning ühinemiskulud 1,53 miljardi krooni suuruses summas on tulemusest juba maha arvatud. Panga rentaablus oli 14,3% ning kasum pärast maksude mahaarvamist 10,92 miljardit krooni.

Autor: DI

Hetkel kuum