7 märts 1999

Euroopa suurim põrandatootja

Ostutehingu maksumus on 370 mln Eesti krooni. Norske Skog Flooringilt ostetud Langmoen Parkett on Norra juhtiv laminaatparketi tootjaid.

Paar nädalat tagasi on Nybron saanud Prantsuse Parquets Marty ja Lõuna-Rootsis tegutseva põrandafirma Gustaf Kähr omanikuks. Enne seda on Nybron ostnud Hollandi Bruynzeeli ja Saksa Asbo.

Uus kontsern asub 5,22 mld kroonise käibega Euroopa parkett- ja puitpõrandatootjate seas esikohale. Parquets Marty toodab aastas 3 mln, Kähr 6 mln ja Langmoen 1,5 mln m² parketti. Põrandakatet turustatakse peale Põhjamaade enamikus Euroopa riikides. Erinevalt oma põhikonkurendist Tarkettist, mis teeb põrandaid mitmest materjalist, on Nybron jäänud ainult puidu juurde.

Skanska peadirektor Claes Björk teatas hiljuti, et põrandatootmine on hetkel tasuv tegevusvaldkond. Sellest annab tunnistust ka suhteliselt väikese Rootsi firma jaks osta Euroopast tütarettevõtteid juurde.

Nybron on üsna tundmatu nimega Rootsi rahvusvaheline kontsern, mis on välja kasvanud Lõuna-Rootsi perefirmast. Firma tegevdirektoriks saav Ola Wilhelmsson, kes on 20 aastat juhtinud Kähri, kinnitas, et firma peakontor jääb endiselt Nybrosse.

Autor: DI

Hetkel kuum