28. märts 1999 kell 22:00

Hertzi autorent juhtkonnata ja sadu tuhandeid kroone võlgu

Balticarile Estonia pst 7 majas ruume rentiva OÜ Majaksi direktor Vello Putke ütles, et Balticar on võlgu üle 200 000 krooni. Autorendifirma halduskulude võlg on raskesse olukorda pannud maja omanikud: geoloogia-, sotsiaaluuringute ja majandusinstituudi.

«Tegemist ei ole enam ajutiste makseraskustega, ületatud on igasugune piir,» kommenteeris Putke rendifirma võlga. Tema sõnul on võlgade maksegraafik notariaalselt kinnitamata, mistõttu ei saa ettevõte majanduspolitsei poole pöörduda.

Putke sõnul tekkisid Balticaril rahaprobleemid pärast seda, kui möödunud aasta novembris vallandati juhtkond.

Tallinna lennujaama turundusjuht Triine Kruus kinnitas reedel, et Balticar on ruumide eest võlgu ka lennujaamale.

ASi Balticar ajutine tegevdirektori kohusetäitja Rait Remmel ütles, et makseraskused on tekkinud seoses omanike ja juhtkonna vahetuse viibimisega. Tema sõnul puudub firmal praegu volitatud isik, kel oleks allkirjaõigus ning õigus otsustada rahaliste maksete üle.

Praegu on Balticari omanikeks Leedu ning USA kodanikud. Uute omanike kohta teadis Remmel öelda, et tegu on eestlastega.

Põhjuseks, miks firma omanikud on juhtkonna ametissemääramisega neli kuud viivitanud, tõi Remmel geograafilise kauguse firma asukoha ja omanike vahel. Sellest tingituna viibib tema väitel bürokraatlik asjaajamine.

Millal võlad tasutakse, ei osanud Remmel öelda.

Autor: Anu Jürisson

Hetkel kuum