8. aprill 1999 kell 22:00

Pankrotihaldur alustas tööd ERA Pangas

Trossi sõnul kohtus ta eile ERA Panga juhtkonnaga, et arutada koostööd panga töötajatega ning vahendite ja materjalide kasutamist. «Kuigi kõik tehingud seisavad, säilib esialgu kogu ERA Panga süsteem ja kedagi ei vallandata,» märkis ta.

Ajutisel pankrotihalduril tuleb 15. aprilliks, kui kohus hakkab ERA Panga pankrotihagi arutama, selgitada välja panga varaline seis, teha keelumärked registritesse panga varade suhtes ning kirjutada aruanne.

Trossi sõnul toimub kogu asja lõplik ülevõtmine moratooriumihaldurilt pärast seda, kui kohus on panga pankroti välja kuulutanud. «Tegemist on kindlasti keerulise ja vastutusrikka protsessiga, nagu iga usaldust müüva ettevõte puhul,» lisas ta.

ERA Panga pankrotimenetluse algatamist taotleb Eesti Pank. Eesti Panga teatel jäävad ERA Panga varad kohustustele 40 miljoni krooniga alla.

Eesti Pank kuulutas ERA Pangale moratooriumi eelmise aasta oktoobri alguses pärast EVEA Panga pankrotimenetluse algust.

Autor: BNS

Hetkel kuum