• Jaga lugu:

  Pettur kiire, uurimine aegane

  Küllalt tüüpiline on olukord, et pettuse traagelniidid paistavad selgelt välja ja maksuhaldur teeb otsuse kelmile raha mitte välja maksta. Kelm aga kaebab maksuameti halduskorras kohtusse ja kohus leiab, et maksuseaduse rikkumine pole piisavalt tuvastatud.
  Olukorra muudab eriti totraks asjaolu, et maksuhalduril on õigus peatada väidetavalt enammmakstud summa tagastamine vaid juhul, kui on tuvastatud maksuseaduse rikkumine. Tuvastada saab seda enamasti aga vaid kriminaalmenetluses. Seega saab pettuse tuvastada üks ametkond, vastutama peab aga teine.
  Aastas esitab maksuamet politseile materjali keskmiselt 150 maksupettuse kohta. Paraku on probleemiks ahela maksuamet-majanduspolitsei-uurija-kohus toimimine. See on aeglane ja kohmakas.
  Ajast, mil materjalid politsei lauale jõuavad, on aega üks kuu otsustada, kas algatada kriminaalasi või mitte. Pahatihti on aga siis juba hilja tulemuslikeks kriminaalmenetlustoiminguteks, sest petturitel on olnud piisavalt aega otsi vette peita. Maksuametil aga eeluurimise õigus puudub.
  Olukorra lahendus võiks peituda maksuametile eeluurimise õiguse andmises analoogiliselt tolli ja piirivalvega. Seni aga on püütud asja parandada sellega, et on loodud spetsiaalne maksupettuste uurimise grupp, kuhu kuuluvad nii politsei- kui maksuametnikud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.