Kristina Traks • 9. mai 1999 kell 22:00

Talleggi finantsinvestor kaalub uusi investeeringuid Eestisse

«Vaatame paljusid teisi ettevõtteid lisaks Talleggile,» ütles fondi Baltimaade investeeringutedirektor Hanno Riismaa. «Üsna pea kavatseme investeerida ka mõnedesse teistesse suurtesse Eesti ettevõtetesse.»

Küsimusele, kas fond kavatseb raha paigutada ETFC Grupi ettevõtetesse, vastas Riismaa, et need ei pruugi olla ETFC ettevõtted. Hanno Riismaa on mitme ETFC Grupi ettevõtte nõukogu liige.

BPPF investeeris kana- ja munatootmisega tegelevasse ettevõttesse Tallegg 45 miljoni krooni, omandades suunatud aktsiaemissiooni teel 43 protsenti ettevõtte aktsiatest. ASi Tallegg juhatuse esimehe Ants Käsperi sõnul ei sekku fond ettevõtte tegevjuhtimisse. «Nad on lubanud meid turundusoskuste väljaarendamisel aidata,» ütles Käsper. Ta lisas, et ettevõte plaanib praegust 10protsendilist turuosa Lätis ja Leedus kasvatada kolmandikuni.

45 miljonit krooni kulub Käsperi sõnul esmajärjekorras uue Euroopa nõuetele vastavale lindude tapamaja ehitamisele.

BPPF on peamiselt Euroopa rekonstruktsiooni ja arengupangale (EBRD) kuuluv fond, kaasomanikud on Talinvest Suprema Väärtpaberid ja Rootsi eraisikutest investorid.

Fondi maht on 40 miljonit dollarit (587 mln krooni).

Hetkel kuum