• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg oli ettevaatlik ja väheaktiivne

  Turuosalised ootasid ärevusega, millist järelmõju Venemaa sündmused aktsiaturgudele, teiste hulgas ka Tallinna börsile avaldavad. Kuna olulist uut informatsiooni Venemaa poliitiliste sündmuste kohta ei tulnud, püsisid börsid küllalt stabiilsed. Investorid oli ettevaatlikud ja erilist kauplemisaktiivsust ei ilmutanud.
  Tallinna börsi ja vabaturu kogukäive ulatus eile ligi 20 miljoni kroonini, kuid sellest hoolimata võib kauplemist tervikuna pidada väheaktiivseks, sest suure osa päevakäibest, täpsemalt 8,16 miljonit krooni, andis EVP. Sellest omakorda 5,9 miljonit krooni andis üks suuremahuline tehing. ÄP indeks taganes päevaga 0,45% võrra ja sulgus börsipäeva lõpul 359,53 punktil.
  Aktsiatest leidis investorite poolt eile kõige elavamat kauplemist Tallinna börsi enim Venemaaga seotud aktsia -- Norma aktsia. Iseenesestmõistetavalt tegi aktsia Venemaa sündmuste valguses läbi languse. Tuleb tunnistada, et Norma aktsia liikus eile isegi oodatust mõnevõrra rahulikumalt.
  Olulises osas Venemaa suurima autotootja heast käekäigust sõltuva Norma puhul oleks võinud Venemaa peaministri tagandamine ja presidendi vastu algatatud tagandamisprotsessist tingitud poliitiline ebastabiilsus tekitada aktsiaomanikes rohkem ärevust, kui 2,24protsendine hinnalangus seda iseloomustab.
  Peale Venemaa sündmuste tasub täna tähelepanelikumalt jälgida ka pangasektorit, sest hiljemalt esmaspäeva keskpäevaks selguvad pankade aprillikuu majandustulemused. Paaril viimasel kuul on Optiva Pank avaldanud need aga juba päeva võrra varem.
  Eile pangasektoris midagi väga olulist ei juhtunud, kui mitte märkida, et Ühispanga aktsia oli üks kahest aktsiast, mis päeva plusspoolel lõpetas. Ühispanga aktsiat toetas taas aktiivne kauplemine Saksamaa börsidel, Frankfurdis ja Münchenis vahetas omanikku kokku 123 430 aktsiat koguväärtusega 3,5 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.