Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ebaseaduslik laevaboikott tuleb lõpetada

  Ametiühingute keskliidu õigussekretäri Kadi Pärnitsa (vt «Soomlaste laevaboikott on ebaseaduslik», ÄP, 11.05) seisukoht, et soomlaste laevaboikott on ebaseaduslik, ühtib ASi Eesti Merelaevandus juristide arvamusega. Ka erinevad rahvusvahelised organisatsioonid on andnud sama hinnangu.
  Soome erinevad institutsioonid on seoses laevanduskonfliktiga viidanud ametiühingute demokraatlikele õigustele algatada vajadusel aktsioone tööandjate vastu. Antud juhul on tekkinud konflikt demokraatia ja õiguse vahel.
  Tõenäoliselt ei tohiks demokraatlikud õigused anda võimalust ebaseaduslikuks tegevuseks.
  Kuna ebaseaduslik boikott Eesti kaubalaevade vastu Soomes jätkub, tuleks Eesti institutsioonidel nõuda selle ebaseadusliku tegevuse lõpetamist. Vastasel juhul näitab Eesti ühiskond võimetust oma huvide eest seista.
  4. märtsil kirjutas Rootsis ilmuv Eesti Päevaleht artiklis «Soome lämmatab Eesti laevandust» järgmist: «Kui Eesti ise oma huvide eest ei seisa, siis ei tee seda ka keegi teine».
  Laevandusboikotiga rikutakse Soomes ka Euroopa Liidu assotsieerumislepingu sätteid Eesti laevandusettevõtjate suhtes.
  Tänavu 27. aprillil võttis Euroopa Liidu assotsiatsiooninõukogu oma istungil poliitilise seisukoha laevanduskonflikti küsimuses, mida Eesti meedia väga vähe valgustas.
  Assotsiatsiooninõukogu on seisukohal, et laevanduskonflikt tuleks reguleerida Eestil ja Soomel omavahel.
  Kui tekib raskusi, siis sellisel juhul lubas ELi Komisjon osutada abi.
  Tõenäoliselt oli seisukoht suunatud kõikidele poliitilistele ja ühiskondlikele jõududele Eestis ja Soomes.
  Juunis kavandatakse korraldada Tallinnas ELi assotsiatsioonikomitee istung.
  Eesti ja Soome riigivõim näitaksid oma tahet ja suutlikkust, kui juuni keskpaigaks oleks võimalik näha konkreetseid tulemusi laevanduskonflikti reguleerimisel.
  Tõenäoliselt tuleks avalikul võimul üldsust teavitada oma tegevuskavast, on ju probleem eestimaalastele hästi teada.
  Ka Eesti ametiühingute tegevuse kavandamisel nüüd, kui juriidiline ekspertiis on tehtud, tuleks ametiühingute keskliidul ja merendusvaldkonna ametiühingutel teha järgmine samm oma liikmete töökohtade kaitseks, mis on sattunud tõsiselt ohtu Soome ametiühingute ebaseaduslike aktsioonide tõttu.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Viljakasvatajad said eelmisel aastal hea saagi
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.