• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Perefirma Ecco kingade edu

  Suhtumine Ecco kaubamärki on Taanis viimastel aastatel järsult muutunud. Kui veel kolm-neli aastat tagasi mainiti sõna «Ecco», siis oli teada, et sellega mõeldi teatud konkreetset inimtüüpi, kes on mugav ja võib-olla veidi lohakas. Viimase paari aastaga on Ecco kingad tõusnud aga noorte seas hinda oma moodsa disaini ja hea kvaliteediga. See on Eccol võimaldanud alustada maailmas võidukäiku. Firma eelmise aasta maksude-eelne kasum kerkis 42% ja oli 588 miljonit Eesti krooni. Käive kasvas 20% ja küündis 4,2 miljardi Eesti kroonini.
  Ecco viimaste aastate edule on kaasa aidanud suurema tähelepanu pööramine disainile. Heade tulemuste tõttu on Eccol tekkinud probleeme konkurentidega, kes püüavad teda plagieerida.
  Eccolet Sko ASi asutas 1963. aastal Toosbuy pere. Eelmisel aastal loovutas perekonna pea 71aastane Karl-Heiz Toosbuy oma aktsiad tütrele Hanni Toosbuy-Kasprzakile, kellest sai Taani rikkamaid naisi.
  Ajaleht Børsens Nyhedsmagasin paigutas Toosbuyd äsja Taani rikkaimate seas 27. kohale. Nende vara suurus on kolm miljardit Eesti krooni. Ecco paikneb Taani rõiva- ja jalatsifirmade seas suuruselt teisel kohal. Teda edestab ainult Bestseller Wholesale AS, mis esindab kaubamärke Jack & Jones ja Vero Moda.
  Ecco on suutnud aastas 30% võrra suurendada oma müüki USAs, mis on tõusnud firma suurimaks üksikturuks. Ülejäänud põhiturud on Kanada, Jaapan, Holland, Suurbritannia ja Skandinaavia.
  Ecco 1997. a võetud strateegiaks on pürgida maailma juhtivaks jalatsivalmistajaks spordijalatsite ja tänavakingade vahelises tühikus ja panna suuremat rõhku disainile, ütles Ecco turundusjuht Jan Stig Andersen. Aastas toodab Taani firma, kus töötab 7300 inimest, 10 miljonit paari jalatseid. Kasvava nõudluse tõttu on Ecco otsustanud luua uued vabrikud Indoneesias, Tais ja Slovakkias ning alustada tootmist Hiinas ja USAs.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.