• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollari kursitõus on raugemas

  Saksamaa ja Jaapani head majandustulemused ning lootus sõjategevus Jugoslaavias peatselt lõpetada kergitasid eile euro kurssi teist järjestikust päeva. Toetust sai ühisraha ka Saksamaa riigipanga tulevaselt presidendilt Ernst Weltekelt, kes väitis teisipäeval pärast finantsturgude sulgemist, et ühisraha kursilangus annab põhjust muretsemiseks. Austria rahandusminister Rudolf Edlinger avaldas eile koguni lootust, et euro tugevneb 1,15 dollarini.
  Esialgu jääb nii kõrge kurss veel ulmevaldkonda, kuid kui Kosovo rahuplaanist saab asja ja Saksamaalt ei tule ebameeldivat makromajanduslikku näitajat, võib ühisraha viimaste päevade uudiste najal tõusta 1,06 dollarini.
  Jaapani peaministri Keizo Obuchi pressiesindaja teatas eile mitteametlikult, et saareriigi majandus näitas selle aasta esimeses kvartalis esmakordselt pärast kuut järjestikust languskvartalit tõusu. Ametlikult avaldatakse Jaapani sisemajanduse kogutoodang täna. Jeen, mis on viimastel päevadel tasapisi kerkinud, olulist tõusu siiski ei teinud, sest samas tulid rahandusministeeriumist hoiatused, et valuutaturgusid jälgitakse hoolega. Maakeeli ümber pannes tähendab see, et ministeerium pole huvitatud jeeni liigsest tugevnemisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.