• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ostja eelistab kohalikku kaupa

  «Igapäevaste toiduainete osas on kindlasti ülekaal kodumaisel kaubal,» ütles ASi ETK Maksimarket juhataja Raul Kadaru reedel. «Loeb hind ja kvaliteet, ostjad vaatavad aina rohkem, et toidukaupades oleks võimalikult vähe säilitusaineid.»
  Kadaru sõnul ostavad inimesed tunduvalt vähem kallimaid toidukaupu, nagu näiteks kallid kalakonservid või kalamari, ja suurenenud on liha ning leiva müük.
  Tallinna Kaubamaja toidukaupade osakonna juhataja Sigrid Õige sõnul moodustab kodumaine toidukaup üle 60 protsendi müüdavast. «Välismaiseid tooteid ostetakse tihti vaid uudishimust,» ütles ta.
  Konjunktuuriinstituudi uurimuse järgi annab kodumaine piim, leib ja loomaliha 100 protsenti kaupluste selle kauba käibest, müüdavast vorstist ja viineritest on 98 protsenti kodumaine. Üle 90 protsendi kauplustes müüdavast võist, kohupiimast, lihakonservidest, juustust ja viinast oli samuti kodumaine.
  Koduturu on vallutanud välismaine piima-koorepulber, kus kohaliku kauba osatähtsus on 6,6 protsenti. Margariini puhul on Eesti kauba osatähtsus alla 5 protsendi ja täielikult on imporditud toiduõli ja makaronid.
  Odavam eestimaisest on vaid importsealiha, -linnuliha, -lihakonservid ja -margariin.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Ida-Viru maakonnas hakkab teehooldustöid tegema Ossipenko võlgades ettevõte
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.