Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõnealustamistasu tulek vähendas kõnede arvu

  «Kõnede arvu vähenemine toimub maikuus iga aastal,» rääkis Kalm. «Me ei näe kõnealustustasu rakendamisega seoses suuri muutusi.» Ta ei soovinud kommenteerida, kui palju tulu Eesti Telefon kõnealustamistasu pealt sai.
  Trükikoja ASi Iloprint tegevdirektor Rain Kaarma rääkis, et kõnede arv ei ole muutunud, kuid trükikoja mai telefoniarve oli aprilli omast kolmandiku võrra suurem. «Ei saa ju nii, et nüüd peame helistama harva ja pikalt rääkima, et oleks odavam,» sõnas Kaarma.
  Iloprinti raamatupidamise arvestuse kohaselt oli kohaliku kõne minuti hind keskmiselt 45 senti tippajal ja 28 senti soodusajal. «Oleme sunnitud Eesti Telefoni teenuseid kasutama, sest alternatiivi ei ole,» tõdes Kaarma.
  Kõige rohkem sooritatakse Eesti Telefoni andmetel kolmeminutilisi kõnesid. Kohaliku kõne hind on praegu 16 senti minut ning kui liita kõne alustamistasu, tuleb kolmeminutilise kõne ühe minuti hind 32 senti, mis oli kohaliku kõne minutihind enne kõnealustamistasu rakendamist.
  Eesti Telefoni uus kõnehinna arvestamise struktuur rakendus 1. mail, mille kohaselt kohaliku kõne minutihind alanes 50 protsenti ja riigisisese kaugekõne hind 22 protsenti.
  Eesti Telefoni kliendid näevad oma juunikuu telefoniarvetel eraldi väljatooduna kõneminutite kogusummat, kõigi tehtud kõnede arvu ja nende kõnede arvu, millele on rakendatud kõne alustustasu. Eesti Telefoni pressiesindaja sõnul ei näidatud maikuu arvetel kõnealustustasu eraldi arveldustarkvara ümberhäälestustööde tõttu. Otsus viia kõnealustustasu rakendamine kolmandalt sekundilt kaheksandale sekundile tehti alles aprilli lõpus, mil kogu arveldustarkvara oli juba häälestatud kõnealustustasu arvestamisele kolmandast sekundist.
  Kõnealustustasu jääb pärast kaheksandal sekundil ühenduse saamist kehtima 1999.aasta lõpuni. 2000. aastal lüheneb kõne alustustasu rakenduse aeg kuni ühenduse kolmanda sekundini.
  Eesti Telefoni kontserni 1998. aasta netokäive oli 1968 miljardit krooni ja puhaskasum 263 miljonit krooni. Tänavu olid Eesti Telefoni esimese kvartali kogutulud 577 miljonit krooni.
 • Hetkel kuum
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
DelfinGroup plaanib maksta esimese kvartali eest dividendi
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Fantoomliitujad vabastasid gigavati jagu võrguvõimsust
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Aega on: riigiaparaadi säästuplaanid lasevad end oodata
Koalitsioonileppe avalikustamisel käidi kohe välja maksumuudatused ja lubati leida kahe kuuga ka kokkuhoiukohad ministeeriumides, kuid viimaseid alles otsitakse ning enne sügist midagi lukku ei lööda.
Koalitsioonileppe avalikustamisel käidi kohe välja maksumuudatused ja lubati leida kahe kuuga ka kokkuhoiukohad ministeeriumides, kuid viimaseid alles otsitakse ning enne sügist midagi lukku ei lööda.
Tunnustatud treener Jekaterina Remets-Morozova: oleks viisakas, kui kõik oskaksid riigikeelt
Juuraharidusega Jekaterina Remets-Morozova on aastaid noppinud auhindu fitnessitreenerina. Seitse aastat tagasi eesti keele ära õppinuna on ta seisukohal, et riigikeele omandamine on viisakas ja seda peaksid tegema kõik.
Juuraharidusega Jekaterina Remets-Morozova on aastaid noppinud auhindu fitnessitreenerina. Seitse aastat tagasi eesti keele ära õppinuna on ta seisukohal, et riigikeele omandamine on viisakas ja seda peaksid tegema kõik.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.