• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu bussifirma müük tunnistati seaduslikuks

  Halduskohus leidis, et Maibeni pakkumus oli vastuolus Tartu linnavara eeskirjadega ja enampakkumise tingimustega. Maibeni pakkumusest nähtub, et see on tehtud teatud äramuutvatel tingimustel, mille ilmnemisel oli võimalik nende pakkumust käsitleda mitte jõus olevana, on kirjas halduskohtu otsuses.
  Kohus lähtus otsust tehes Tarbuse enampakkumise tingimustest, mis ei näinud ette pakkuja õigust siduda pakkumuse jõusolek Tarbuse 1998. majandusaasta aruande õigsusega ning viia Tarbuses läbi täiendav audit enne ostu-müügilepingu sõlmimist.
  Maibeni esindaja, vandeadvokaadi Kalev Bachmanni sõnul on halduskohus lugenud nende pakkumusest välja seda, mida seal tegelikult ei ole. Maibeni pakkumus ei olnud tingimuslik, rõhutas Bachmann.
  «See oli pakkuja õiguste lahtikirjutamine,» seletas Bachmann. «Pakkuja kirjutas, et teen pakkumuse ja tahan aktsiad osta ning eeldan, et see, mida te müüte, vastab tegelikkusele.»
  Bachmanni kinnitusel soovivad Maibeni põhiosanikud, ASi Alexela juhid Urmas Past ja Juhan Kolk jätkata kohtuvaidlust Tartu ringkonnakohtus. Tartu linnavalitsus kinnitas 20. mail Tarbuse linnale kuuluvate 99,5 protsendi aktsiate enampakkumise võitjaks Aivo Pärnale kuuluva firma Favora Transport. Favora Transpordi pakkumuse suurus oli 2 miljonit krooni. Linnavalitsus praakis suurima, 3 miljoni krooni suuruse pakkumuse teinud Maibeni välja põhjendusel, et see ei vastanud erastamistingimustele.
  Tartu halduskohtus peatas küll 27. mail linnavalitsuse korralduse täitmise erastamiskonkursi tulemuste osas, kuid peatamist ei saanud ellu viia, sest linnavalitsus oli kolm päeva varem sõlminud Favora Transpordiga Tarbuse aktsiate ostu-müügilepingu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Miks minilao kasutamine on kasvav trend ja millal sina võid miniladu vajada?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?