• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsia vedas börsi tõusule

  Tallinna börs võttis eile pärast paarinädalast nõrkushoogu pangasektori vedamisel kindla suuna ülespoole.
  Väike paranemine toimus tegelikult juba üleeile, kuid eile said aktsiaturud üle maailma täiendava positiivse impulsi USA keskpanga avatud turu komitee istungilt, mis otsustas küll lühiajaliste laenud intressi 0,25 protsendipunkti võrra tõsta, kuid teatas, et tuleviku suhtes ollakse küllalt neutraalselt meelestatud ja ilma erilise põhjuseta lähiajali intressitasemete muutmist oodata enam ei ole.
  Tallinna börsil kanaliseerusid positiivsed meeleolud suures osas Hansapanga aktsiasse, mille hind kerkis päevaga 6,21% võrra, 77 kroonile, s.o tasemele, kus ta oli enne Suprema kliendi suurt müügiorderit.
  Hansapanga maakler Romet Tepper ütles Hansapanga aktsia liikumist BNSile kommenteerides, et ostjad olid eile siiski peamiselt kohalikud investorid. Tepperi sõnul oli ostuhuvi aktsia vastu väga agressiivne ja seda kuni börsipäeva lõpuni.
  Kaks teist Tallinna börsi juhtaaktsiat, Telekom ja Ühispank jäid eile päeva kokkuvõttes siiski napilt miinuspoolele, langedes vastavalt 0,5% ja 0,76%. Päevasiseselt vaadates liikus Telekom tegelikult tõusvalt, kerkides ennelõunase 98,25kroonise miinimumtasemega võrreldes sulgemise hetkeks ca 1,5%. Londoni börsil püsis Telekomi aktsia küllalt rahulikult 99,2--99,6 kroonil.
  Börsi eilne suurim tõusja oli taas Tallinna Külmhoone aktsia, mis naudib jätkuvalt Eestimaa vallutanud jäätisebuumi. Eile avaldatud viie kuu näitajate põhjal püsis ettevõte enam-vähem möödunud aasta taseml. Kuulduste järgi on suvi alanud aga üliedukalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Aasia aktsiaturud on langemas
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Ehitushinnad on aastaga kasvanud 12 protsenti
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.