Kristel Raesaar • 1. juuli 1999 kell 22:00

Reval Hotelligrupp vaidlustab ostusumma

Reval Hotelligrupp (RHG) peab erastamisagentuuri vastutavaks selle eest, et viimane ei lahendanud enne Olümpia kinnistu müüki hoone alla jääva maa omandiküsimust.

«Kui heauskse ostjana avastasime, et on müüja lahendamata probleeme, pidime neilt selgitust paluma,» rääkis RHG arendusdirektor Urmas Pastarus. Ettevõte on Pastaruse sõnul kandnud kohtuprotsessi tõttu suuri kulutusi: maksnud advokaatide honorare, inimesed on aega kulutanud, rääkimata kinnistule pandud võõrandamiskeelust tulenevast võimalikust kahjust. «Meie majandustegevus on kohtuprotsessi tõttu häiritud,» tõdes Pastarus. «Normaalne on, et vähendataks ostuhinda.»

Kui palju peaks riik Olümpia kinnistu hinda kahandama, ei soovinud Pastarus enne agentuuri seisukohavõttu öelda.

Kolmapäevasel koosolekul jättis erastamisagentuuri nõukogu RHG Olümpia hotelli ostusumma vähendamise taotluse rahuldamata, kuid agentuuri pressiesindaja Katrin Kivi kinnitusel pole see otsus lõplik. «Taotlus polnud korrektselt vormistatud,» selgitas Kivi, lisades, et kui RHG esitab uue taotluse, tuleb arutusele selle sisupool.

Hetkel kuum