• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väärtus juhtkonna töövahendina

  Turundusmeeskonna töö efektiivsust saab hinnata margitoote rahalise väärtuse mõõtmisega. Maailmas on see teema aktuaalne olnud viimased kümme aastat.
  Peamised põhjused ja argumendid, miks rahalist väärtust mõõdetakse, on:
  - turundusega seotud kulutuste efektiivsuse hindamine -- kasutatakse turundusmeeskonna töö efektiivsuse hindamiskriteeriumina, sest mõõtmisel arvestatakse kõiki margitootesse tehtud finantsinvesteeringuid ja mõõdetakse saavutatud tulemust (reklaam, jaotussüsteem, müügiedendus jne). Nimetatud roll on olulisim nendes riikides, kus rahalise väärtuse bilanssi kandmine pole veel seadustega lubatud.
  - firma või margi väärtustamine ostusituatsioonis -- kuigi uus omanik saab ostu sooritamisel objektiivse osana endale kaasa vaid registreeritud kaubamärgi, sisaldub hinnas üldjuhul margitootega kaasnev, tarbija teadvuses eksisteeriv osa.
  - firma tegeliku väärtuse hindamine -- mitmete ettevõtete puhul on nende valduses olevatel markidel isegi suurem väärtus kui materiaalsel varal. Seega annab markide rahalise väärtuse kajastamine bilansis adekvaatsema pildi firma tegelikust finantsolukorrast. Bilanssi kandmise eesmärgiks on margitoodete väärtuse arvestamine eraldiseisvana goodwill- 'ist.
  Praegu on Inglismaal ja USAs võimalik bilanssi kanda vaid firmasse ostetud margitooteid, vaidlused firmasiseselt arendatud markide kajastamise osas esialgu veel käivad.
  Autor: Ülle Pärnoja
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.