ÄP fototoimetus • 22. juuli 1999 kell 22:00

Lossi tänaval lehvib iiri vaim

E--N kl 11--24

R--L kl 11--02

P kl 11--22

60 kohta

Viljandi, Lossi tn 14

info (243) 3 46 60

Vanal heal ajal oli igas suuremas Eesti linnas oma piimasaal, kust sai juba varahommikul kohvi, saiakesi, kõvaks kuivanud äärega võileibu ning viinereid kapsaga. Mulgimaa meestel sai ühel hetkel iganenud kohast villand ning nad otsustasid piimasaali asemele iiri talupojastiilis pubi rajada. Otsus oli õige, sest nüüd käivad nii kaugemalt tulijad kui kohalikud uues kohas mõnusat muusikat kuulamas ning ka mängimas, sest pubi seintel rippuvad pasunad ja lõõtspill ei ole ainult vaatamiseks.

Õllevalik on Longfordis suur. Lahtist õlut pakutakse seitset sorti hinnavahemikus 15--30 krooni. Pudeliõllesid on kümmet sorti.

Eriti suure populaarsuse on külastajate hulgas võitnud erinevad snäkid. Grillitud kanatiivad maksavad 20 krooni ning külastajate vaieldamatu lemmiksnäkk -- soolaoad sea suitsupõsega -- maksab 13 krooni.

Kui näksimisest toekamat kõhutäit soovitakse, on võimalik valida suppide (15 krooni) või praadide (25--50 krooni) vahel. Magustoidud maksavad pubis 10--15 krooni.

Longfordi sisekujunduses on kasutatud rohkesti iiripäraseid elemente.

Autor: ÄP

Hetkel kuum