• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ATV & TAVi impeerium kõigub

  Eelmisel aastal liitis ATV Transpordi juhatuse esimees Tiit Porkveli oma firma Tallinna Autovedudega üheks kontserniks. Juurde osteti ka erinevatest autobaasidest koosnev ETK Auto. Nüüd ütleb Porkveli: «Praeguse tegevuse pealkiri on ellujäämine.» ATV & TAV Grupp on pidanud loobuma võlgadesse jäänud Viljandi Autokeskusest ja Tartu Autost ning pankrotistunud on OÜ Veoveerem.
  Suurima Eesti kapitalil põhineva logistika kontserni laienemine oli liiga kiire.
  Liiast oli ETK Auto ost. Juurde saadi 70 autot. Mitme veofirma juhid kinnitavad mõtet, et transpordituru langusele pöördumisel võis olla raske leida tööd suureks paisunud autopargile (kontserni kuulub veofirmadest ka Saku AB ja Baltlink).
  Õige oli langeva käibetrendiga Tallinna Autovedude ja tõusujoonel ATV Transpordi ühendamine. Dubleerivate üksuste koondamisel tõuseb efektiivsus.
  Porkveli on kindel, et teoreetiliselt oli õige ka veoturu tippseisus tehtud ETK Auto ost. Paraku pöördus veoturg pärast ostutehingut langusele. Ettevaatlikuks oleks pidanud tegema eelmise aasta alguses Eestisse lisandunud üle 300 uue veoki, mille ostmisel puudus tihti majanduslik alus ja mille omanikud hakkasid ründama dumpinghindadega.
  Porkveli seletuste kohaselt pole ETK Autolt saadud Viljandi ja Tartu autofirmade võlad seotud veoturul tekkinud raskustega ja need firmad ei kuulugi enam ATV & TAV Gruppi. Kuid autode üleviimine nendest ettevõtetest teistesse ATV & TAV Grupi firmadesse, mille järel võlgades firmad paar korda kiirelt omanikke vahetasid, jättis ATV & TAVile teiste vedajate silmis külge kahtlase varjundiga pleki.
  Viljandi Autokeskuse ja Tartu Auto võlgadest ning omanikevahetustest loe järgmisest transpordi rubriigist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.