• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  NRG: Fortumi plaanid Narva elektrijaamu ei ohusta

  Viru Energia 8megavatt-tunnist ja Narva elektrijaamade 3000megavatt-tunnist elektritootmise võimsust ei saa praegu isegi mitte võrrelda, ütles Lauri reedel.
  «Kui neil (Fortumil) on kava teha tootmise suurendamisesse suurinvesteeringuid, siis on neil selleks muidugi kõik võimalused,» märkis ta.
  Tulevikus kavatseb Fortum käivitada elektri ja sooja koostootmise ning võtta kütusena kasutusele põlevkiviõli jääkprodukte ja maagaasi. Fortum loodab odavama energiaga pakkuda konkurentsi Narva elektrijaamadele.
  «Fortum on veendunud, et Eesti energiaturg jääb avatuks ja tagatakse vaba juurdepääs kõigile energiatootjatele,» ütles Fortumi piirkonnajuht Kari Sinivuori kolmapäeval.
  Praegust tootmisvõimsust arvestades peaks Fortum Lauri sõnul tõsiste elektrimüügi plaanide korral alustama uue tehase ehitamise ning klientide otsimisega.
  Soovi korral võib Viru Energia juba praegu hakata sõlmima eellepinguid, sest energiaturu vabanemisel saavad tarbijad elektrit osta parimalt pakkujalt, rääkis Lauri.
  Viru Energia elektritootmise võimsus on praegu 8 MWh ja soojatootmisel 236 MWh. Esimese investeeringuetapi käigus suurendab Fortum soojusvõimsust ning mitteametlikel andmetel on viie aasta jooksul kavas investeerida kuni 700 miljonit krooni.
  Lauri hinnangul on soojatootmise kava perspektiivne, sest Kohtla-Järve piirkonnas on nõudlus soojaenergia järele olemas.
  Soome kontsern Fortum ostis kolmapäeval 70 protsenti ja Ühispank 30 protsenti Viru Energia aktsiatest. Endise Kiviteri varade baasil loodud Viru Keemia Grupiga sooritatud tehingu maksumus oli mitteametlikel andmetel kuni 120 miljonit krooni.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja: kogu sektor kukkus suurelt
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.