• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Biomeedikum valmis ehitatud

  «Riigi hallata jäävad hoonest ravimiameti, Tartu kohtumeditsiini osakonna ja Maarjamõisa haigla kliinilise patoloogia osakonna ruumid,» selgitas sotsiaalministeeriumi esindaja biomeedikumi ehitusobjektil Madis Mutso. «Ülejäänud ruumid, vara ja kogu kinnistu annab sotsiaalministeerium ülikooli käsutusse.»
  Eesti tervishoiuprojekti TÜ poolse koordinaatori Kalle Kisandi andmeil on 13 500 ruutmeetri suuruses hoones õppe- ja töökohti ligi 1000 inimesele. Augusti algul hakkavad hoonesse kolima Tartu Ülikooli 11 prekliinilise õppe instituuti ja õppetooli. Kisandi kinnitusel on osa umbes 50 miljonit krooni maksvast teadus- ja õppeaparatuuri hangetest juba kohal. Biomeedikumi mööbel pärineb Standardist ja Thulemast ning maksab kokku ligi 6 miljonit krooni.
  Skanska Ehituse projektijuhi Jorma Saarni sõnul on kokku objektil alltöövõtu korras tegutsenud umbes 55 firmat. «Tehnikat on siin tunduvalt rohkem kui tavalises büroomajas,» rääkis Saarni. Eesti moodsaimaks pidas Saarni viiendal korrusel asuvaid Soome firma Recairi ventilatsiooniseadmeid, mis maksid 15 miljonit krooni. Saarni andmeil on hoone laboritesse ehitatud 67 suurt tõmbekappi.
  Madis Mutso sõnul on tellija püüdnud projekti käigus ajaga kaasas käia ning tulla vastu ülikooli soovidele. «Kõik tarnitavad õppe- ja teadusseadmed ning laborivarustus on lõppkasutajaga kooskõlastatud,» lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.