Väinu Rozental • 27. juuli 1999 kell 22:00

Biomeedikum valmis ehitatud

«Riigi hallata jäävad hoonest ravimiameti, Tartu kohtumeditsiini osakonna ja Maarjamõisa haigla kliinilise patoloogia osakonna ruumid,» selgitas sotsiaalministeeriumi esindaja biomeedikumi ehitusobjektil Madis Mutso. «Ülejäänud ruumid, vara ja kogu kinnistu annab sotsiaalministeerium ülikooli käsutusse.»

Eesti tervishoiuprojekti TÜ poolse koordinaatori Kalle Kisandi andmeil on 13 500 ruutmeetri suuruses hoones õppe- ja töökohti ligi 1000 inimesele. Augusti algul hakkavad hoonesse kolima Tartu Ülikooli 11 prekliinilise õppe instituuti ja õppetooli. Kisandi kinnitusel on osa umbes 50 miljonit krooni maksvast teadus- ja õppeaparatuuri hangetest juba kohal. Biomeedikumi mööbel pärineb Standardist ja Thulemast ning maksab kokku ligi 6 miljonit krooni.

Skanska Ehituse projektijuhi Jorma Saarni sõnul on kokku objektil alltöövõtu korras tegutsenud umbes 55 firmat. «Tehnikat on siin tunduvalt rohkem kui tavalises büroomajas,» rääkis Saarni. Eesti moodsaimaks pidas Saarni viiendal korrusel asuvaid Soome firma Recairi ventilatsiooniseadmeid, mis maksid 15 miljonit krooni. Saarni andmeil on hoone laboritesse ehitatud 67 suurt tõmbekappi.

Madis Mutso sõnul on tellija püüdnud projekti käigus ajaga kaasas käia ning tulla vastu ülikooli soovidele. «Kõik tarnitavad õppe- ja teadusseadmed ning laborivarustus on lõppkasutajaga kooskõlastatud,» lisas ta.

Hetkel kuum