• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkusteperiood rõhub börsi

  Tallinna börs vaevleb huvipuuduses. Suurema osa aktsiatega kaubeldakse haruharva, loomulikult ei saa seejuures likviidsusest juttugi olla. Mõningat kauplemishuvi leiavad vaid põhinimekirja blue chip'id.
  Börs on omamoodi suvises nõiutud ringis, kus potentsiaalsete investorite puhkused tõmbavad börsi käivet alla, väikene kauplemisaktiivsus peletab aga viimasedki huvilised.
  Kuigi ilusad ilmad kestavad, jõuab sügis järjest lähemale ja kindlasti saabub õige pea aeg, kui puhkuselt naasvad investorid hakkavad turul taas positsioone võtma. Seni käib mäng aga üksikute tähelepanuväärsete sündmuste peale, mille mõju on ka suvisel turul mingil määral ette aimatav.
  Eelmisest nädalast saab siinjuures näidetena tuua Hansapanga ja Norma konsolideeritud poolaastatulemuste avaldamise. Kuigi Hansapank pidevalt rõhutab, et ainult panga ehk siis konsolideerimata majandustulemused ei ole piisavad aktsia väärtuse hindamiseks, oli turul nende ebapiisavate andmete põhjal kujunenud küllalt selge nägemus Hansapanga grupi võimalikust tulemusest. Sama võib öelda Norma majandustulemuste kohta. Nagu öeldakse: turg oli tulemused juba aktsia hinna sisse arvestanud.
  Tulemuste endi selgudes, kui need vastavad ootustele, järgneb paratamatu hinnalangus, sest osa investoreid realiseerib oma lühiajalise positsiooni.
  Täpselt nii juhtus Hansapanga ja Norma aktsiaga eelmise nädala lõpus. Hansapanga aktsia kukkus pärast majandustulemuste avaldamist kolmapäeva lõunal reede õhtuks 1,8% ja Norma aktsia pärast neljapäevaõhtust teadet ühe päevaga koguni 5,2%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.