• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kauplemishuvi börsil kasvab

  Tallinna börsi päevakäibed on viimastel päevadel püsinud ülevalpool 10 miljoni krooni piiri. Investorite kasvav kauplemishuvi on pannud vähehaaval liikuma ka aktsiate hinnad. Eile liikus ÄP indeks põhinimekirja aktsiate üksmeelse 1--2protsendise tõusu toel 1,23% ülespoole, 331,46 punktile.
  Tehnilise analüüsi kohaselt lubavad kasvavad käibed koos üles liikuvate aktsiahindadega hinnatõusu jätkumist. Seletus on siin tegelikult küllalt lihtne. Kasvavad käibed näitavad üpris üheselt investorite kauplemishuvi tõusu. Kui siinjuures jätkavad kerkimist ka aktsiate hinnad, näitab see, et usutakse tõusu jätkumist ja järjest uued investorid soovivad positsioone võtta.
  Eile sattus üle pika aja tähelepanu keskmesse Telekomi aktsia, mille päevakäive kerkis paari suuremahulise tehingukorralduse toel 5,45 miljoni kroonini. Aktsia hind kerkis 28 tehingus 1,04%. Telekomi aktsia liikumistest Tallinnas siiski mingit indikatsiooni turu kui terviku võimalikule liikumisele otsida ei tasu. Aktsiate jagunemine Londoni ja Tallinna börsil kauplevate investorite vahel on selleks liialt suure ülekaaluga esimeste kasuks. Londonis sulgus Telekomi aktsia eile 96 kr tasemel.
  Esmaspäeval avaldab Eesti Pank kommertspankade bilansid juuli lõpu seisuga. Kuigi pangaaktsiate hinnad on viimastel päevadel kerkinud, on raske öelda, kas tegemist on spekulantide panusega pankade headele tulemustele või üldise positiivse meeleoluga. Viimased bilansside avaldamised on siiski näidanud, et erilist mõju pankade stabiliseerunud majandusnäitajad turule osutanud ei ole ja kõneainet on need peamiselt pakkunud vaid kommentaatoritele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.