• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suvekuudel läksid eluasemelaenud tunduvalt odavamaks

  Kevade ja suve kinnisvaraturgu iseloomustab eelkõige eluasemelaenu tingimuste lihtsustumine. Mõlemad suuremad pangad alandasid laenu baasintressi ning teatasid, et soovivad suurendada eluasemelaenu saavate klientide arvu. Laenutingimused on nüüd isegi soodsamad kui kahe aasta taguse buumi aegu.
  Kinnisvaraga seotud informatsiooni töötlemine ning kinnisvara puudutavate õiguste registreerimine muutub edaspidi hõlpsamaks. Justiitsministeerium sai elektroonilise kinnistusraamatu, mis maksis neli miljonit krooni. Tulevikus on elektrooniline kinnistusraamat kavas teha osaliselt kättesaadavaks ka Internetis.
  Suvel leidis uue omaniku seni erastamisagentuuri ja börsi asukohaks olnud hoone Tallinnas Rävala puiesteel. 30 miljoni krooni suuruse pakkumuse teinud ASi M.S.I. Grupp juhataja Mati Ivask ütles, et esialgse plaani kohaselt jääb hoone edasi büroohooneks. Hoone oli pakkumisel juba kolmandat korda, kuna eelmistel oksjonitel polnud ühtegi osalejat.
  Sel aastal on mitu suurt ehitusfirmat otsustanud eraldada ehitustegevuse ja kinnisvaraarenduse. Juulis kiitsid Merko Ehituse aktsionärid heaks tütarettevõtte E.L.L. Kinnisvara müügi, et keskenduda põhitegevusele -- ehitusele.
  15. juuni
  Harku vallavalitsus müüs avalikul suulisel enampakkumisel Kumna mõisa amortiseerunud hoone 110 000 krooni eest. Parima pakkumuse tegi OÜ Loodustoode.
  16. juuni
  Ainsa osalejaga enampakkumisel pakkus AS M.S.I. Grupp Tallinnas rävala puiesteel asuva büroohoone eest alghinna 30 miljonit krooni.
  17. juuni
  Tallinna vanalinnas Harju ja Rüütli tänava nurgal asuva varemetes kinnistu enampakkumine ebaõnnestus osavõtjate puudumise tõttu. Kinnistu alghind oli 5,5 miljonit krooni.
  22. juuni
  Justiitsministeerium sai endale üle nelja miljoni krooni maksva elektroonilise kinnistusraamatu andmesüsteemi, mis vahetab välja senised paberkandjal kinnistusraamatud.
  28. juuni
  Tallinna Kaubamaja sõlmis Neste Eestiga Tallinnas Pirital asuva krundi ostulepingu, et rajada krundile selver-tüüpi kauplus.
  5. juuli
  Merko Ehituse aktsionärid kiitsid heaks 100% osaluse võõrandamise tütarettevõttes E.L.L. Kinnisvara AS. Merko Ehituse finantsdirektori Ülo Metsaotsa sõnul vähendab osaluse vähendamine Merko Ehituse omakapitali 64,5 mln krooni võrra.
  6. juuli
  Ühispank müüs Tallinnas Raekoja platsil asuva Jegorovi kinnistu nõudeõiguse riiulifirmale OÜ Donsertal Kaubandus, saades tagasi hoone tagatisel antud 33 miljonit krooni laenuraha koos intressidega.
  12. juuli
  Ühispank alandas eluasemelaenu baasintressi, uus baasintressimäär on kuue kuu EURIBOR pluss kuus protsenti.
  15. juuli
  Hansapank alandas eluasemelaenude baashinda kuue kuu EURIBOR pluss 5,5 protsendile. Hansapanga eluasemelaenu tootehalduri Kersti Arro sõnul on eluasemelaen panga laenutegevuses prioriteetne valdkond.
  Kinnisvaraarendaja OÜ UniTrust tütarfirma ostis Baltic Republic Fundilt Tallinnas Laki tänaval asuva ABE Ärikeskuse, keskuse ostu finantseeris ettevõte omavahenditest.
  23. juuli
  Kristiine Keskuse omanikfirma OÜ Nurmelin ostis Tulika grupilt keskuse kõrval paikneva 23 000 m² suuruse kinnistu, et parandada parkimisvõimalusi ja lihtsustada keskusele juurdepääsu. Nurmelinile kinnistu ostmisega tekkinud 11 miljoni krooni suurust kohustust hansa Liisingu ees käendab emafirma Pro Kapital.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.