Toomas Truuverk • 17. august 1999 kell 22:00

Pankade tulemused uinutasid aktsiaturu

Tallinna börs suikus eile, päev pärast pankade juulikuu tulemuste selgumist taas unne. Kauplemispäeva jooksul registreeriti börsil 126 tehingut kogukäibega 7,13 mln kr. ÄP indeks kerkis esmaspäevase sulgemistasemega võrreldes siiski 0,14%, 327,46 punktile.

Börsi juhtsektor, pangasektor, jäi päeva kokkuvõttes täpselt eelmise õhtu tasemele. Maaklerite sõnul puudusid pankade tulemustes pettunud suuremad investorid eile turult. «Kõik vaatavad oma positsioone üle,» kommenteeris Ühispanga maakler Märt Helmja Reutersile ja lisas, et ei oota sel nädalal enam suuremaid muutusi.

Suurimat kauplemishuvi leidis põhinimekirjas eile taas Norma aktsia, mille käive ulatus registreeritud 21 tehingus 1,64 mln kroonini. Huvi Norma aktsia vastu hoiab üleval endiselt õhus rippuv leping Autoliviga, mis esialgsete plaanide kohaselt peab jõudma mingi tulemuseni septembri alguseks. Sinna on aga veel vaid kaks nädalat aega.

Juba teist päeva järjest hõivas tõusjate pingereas kõige ülemise koha lisanimekirjas kaubeldav Reval Hotelligrupi aktsia. Kuigi aktsia käive on olnud päris korralik, tehti kahe päevaga kokku siiski vaid viis tehingut, mistõttu ei saa rääkida investorite suurest huvist aktsia vastu. Arvestatav põhjendus aktsia hinna kerkimisele on siiski olemas. Nimelt teatas statistikaamet, et majutusturg on 98. aasta II kvartaliga võrreldes kasvanud 10% ja juunis oli hotellides majutatud turistide arv koguni 12% suurem.

Neljapäeval on oodata Eesti Telekomi II kvartali konsolideeritud majandustulemuste avaldamist. Telekomi majandusnäitajad on olnud tavaliselt üpris stabiilsed. Kuidas reageerib neile aga aktsia, on raske ennustada.

Hetkel kuum