Madli Zobel • 22. august 1999 kell 22:00

Tallinn võib majad ära võtta

Tänu sundvõõrandamise kavale on viie maja omanikud maja lammutanud. Kesklinna linnaosa vanema Elmar Sepa sõnul tegelesid omanikud nende majadega niikaua, kuni said majaaluse maa erastatud, pärast seda töö lõppes. «Kadriorgu, mida peetakse eliitrajooniks, ehitatud maja turuväärtus langeb kohe, kui seal kõrval on mingi lobudik,» nentis ta.

Ravi tänaval neljandat aastat tühjalt seisva maja omanikku esindav Marek Linnas ütles, et kõrval seisev ahervare on ära peletanud viis arendajat. Kontakti Norras elava omanikuga Linnas saanud ei ole. «Ei välista, et tulevikus hakkame meile saadetud trahve talle delegeerima,» ütles Linnas. Praegu elab tema esindatavas majas sees üks inimene hoidmaks ära lagastamist.

Stockmanni kaubamaja vastas Tartu maantee 25 asuv kinnistu tagastati Rootsis elavale omanikule, kes müüs selle offshore-firmale Acadia Holding Ltd. Sundvõõrandamise ähvardusel lammutas omaniku tellimusel K-Projekt põlenud maja ning lõpetab praegu detailplaneeringut hotelli ehitamiseks. Acadia esindaja Märt Vänikver ütles, et firma on huvitatud ka teiste lobudikega kruntide ostmisest, kuid seni pole neile müügiinfot laekunud.

Hetkel kuum