25 august 1999

Kulinaarne matk Vaikse ookeani rannikule

Havai restoran teeb koos külastajatega kulinaarse matka päikeserannikule. Kui ranna vaatamine seinal ja havai köök ettekujutusvõimet piisavalt ei erguta, saab saunast temperatuuriga lisa.

Rannamõnude meenutamiseks talvisel sesoonil avati juuli lõpus havai restoran Waikiki, ristitud Havai tuntuima ranna järgi. Waikiki palmidega ja just sellele rannale omaselt vaikse merega liivaranna pilt seinal viib unistava külastaja eksootilisele beach'ile. Väikeses saunas saab temperatuuriga lisa oma kujutlusvõime elavdamiseks.

Sisekujundaja Argo Müürisepa sõnul sobib taolisesse miljöösse igati sinakasroheline mööblikoloriit, mis loob assotsiatsioone troopilise mere ja pilvitu taevaga. Geograafiline kaart seinal annab külastajale aimu, kuhu maailma paika ta viiakse. Korvtoolid loovad rannameeleolu, tõelise mere asemel on akvaarium kaladega.

Havai restorani pole ei Helsingis ega Riias ja inimesed tahavad ju midagi uut ja eksootilist, põhjendab restorani asutaja Marianne Tori oma äriideed. Juunis lauluväljakul toimunud rahvusköökide festivalil «Head Isu 99» saadi havai köögi esitluse eest esikoht ja nii areneski restorani loomise idee. Hea mõtte aitasid teoks teha otsekontaktid Havail.

Köögile iseloomulikud hõrgutised on tundmatu nimega kalad ja teised mereannid, samuti ananass ning kookos.

Autor: Anu Tarvis

Hetkel kuum