Silva Männik • 29. august 1999 kell 22:00

Seesam saab Polaris Elu lepingud

Kindlustusinspektsiooni direktori asetäitja Kaido Tropp kinnitas reedel, et üks kindlustusselts on andnud nõusoleku Polaris Elu pankrotimenetluse algatamise järel viimase elukindlustuslepingud üle võtta. Polaris Elu lepingutest huvitunutest on järele jäänud vaid Seesam Elukindlustus.

«Ma ei saa seda informatsiooni ümber lükata ega kommenteerida,» ütles Tropp. «Avaldame selle siis, kui Polaris Elu pankrotihaldur on selleks lepingu sõlminud.»

Sampo Kindlustuse juhatuse esimees Olavi Laido ütles, et nende kindlustusselts Polaris Elu lepingute ülevõtmisest huvitatud ei ole. Sampo on varem üle võtnud Polaris Vara kindlustuslepingud.

BICO Kindlustuse juhatuse liige Olga Reznik kinnitas, et ka BICO on Polarise elukindlustuslepingute ülevõtmisest loobunud. «Põhjus oli lihtsalt see, et Polaris Elul puudus täielikult lepingute kattevara ja meie omanik pidas lepingute ülevõtmist liiga suureks investeeringuks,» rääkis Reznik. BICO suuromanik on Saksa kindlustusselts Alte Lepziger.

Seesam Elukindlustuse juhatuse esimees Taivo Saar keeldus reedel kinnitamast, kas kindlustusselts on andnud oma nõusoleku Polaris Elu lepingute ülevõtmiseks. «Jah, oleme esitanud inspektsioonile visiooni, millistel tingimustel oleme nõus portfelli üle võtma,» lausus ta.

Saare sõnul sisaldasid kindlustusinspektsioonile esitatud dokumendid tehnilisi üksikasju. Kindlustusinspektsioon on teinud ise ettepaneku Polaris Elu lepingute garanteeritud intressi alandada ja katkestatud lepinguid mitte üle anda.

Kindlustusinspektsiooni direktori Ellen Ridaste sõnul vähendatakse Polaris Elu portfelli üleandmisel kindlustuslepingute garanteeritud intressi kaks korda 3,5 protsendini.

Inspektsiooni direktor Ellen Ridaste on öelnud, et lepingute tagasiostmise avalduse teinud Polaris Elu klientide nõuded portfelli ülevõtjale ei lähe. Klientide raha tagasisaamine sõltub kindlustusseltsi likvideerimise käigust.

Tartu linnakohus algatas kindlustusinspektsiooni avalduse alusel Polaris Elu pankrotimenetluse 12. augustil. Polaris Elul on 13 000 kehtivat kindlustuslepingut.

Kindlustusseltsi lepingute maht on 31 mln krooni.

Hetkel kuum