• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERA Panga kunstiteosed minema viidud

  ERA Panga haldusosakonna juhataja Tõnis Varjase sõnul asub ERA Panga ja Tribloni vahel sõlmitud rendilepinguga suurem osa panga umbes miljoni kroonisest kunsti- ja antiikväärtuste kogust Tribloni valduses. «Lepingu kohaselt on Tribloni määrata, kuidas nad panga kunstiteoseid eksponeerivad,» lausus Varjas.
  «Ootame Triblonilt vastust, kus kunstiväärtused asuvad ja kuidas neid hoitakse,» väitis panga haldusosakonna juhataja. Varjase sõnul on talle suusõnaliselt kinnitatud, et kõik teosed on alles.
  OÜ Triblon esindajana on lepingule ERA Pangaga alla kirjutanud firma juhataja, Andres Bergmanni rallimeeskonna mänedzher Hannes Hallik. Krediidiinfo andmetel on Harku vallas asuv OÜ Triblon registreeritud Tallinna äriregistris 2. juunil 1998.
  Hallik kuulub ka ASi Toplant Grupp nõukogusse, kelle käes on suurem osa Polaris Elu ja Polaris Vara reservide kattevarast.
  Tõnis Varjase sõnul moodustavad enamiku ERA Panga kunstiväärtustest tänapäeva kunstnike maalid, graafika ja skulptuurid. «On ka antiikmööblit ja kootud vaipu,» lisas ta.
  «Peame selgusele jõudma, kas kunstiteoste rendilepingu olemus on ERA Pangale kahjulik või kasulik ning kuidas see mõjutab võlausaldajate huve,» rääkis ERA Panga pankrotihaldur Urmas Tross. «Oluline on ka välja selgitada, kas teine pool on valmis lepingut lõpetama.»
  ERA Panga teine pankrotihaldur Jaak Annus kohtus eile OÜ Triblon esindajaga. Ta ei soovinud vestluse käiku kommenteerida. «Püüame Tribloniga saavutada kompromissi, et pangale kuuluvad väärtused tagasi saada,» oli Annus napisõnaline.
  ERA Pank sõlmis kunstiväärtuste rendilepingu OÜga Triblon eelmise aasta juunis. Lepingu kohaselt andis pank oma kunsti- ja antiigiväärtused Triblonile 25 aastaks rendile. Lepingus on klausel, et kui pank mõne kunstiteose müüb, on Triblonil õigus saada endale viiendik summast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
McDonald's müüs oma Venemaa söögikohad maha
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.