• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tüli autoritasu suuruse pärast

  «Eesti Autorite Ühing tervitab iga initsiatiivi, mis on suunatud meelelahutusturu korrastamisele. Kahjuks on aga Eesti Kontserdikorraldajate Liidu esimesed seisukohavõtud meie suhtes vaenulikud. Meid süüdistatakse terroris ja raha väljapressimises,» sõnas Eesti Autorite Ühingu (EAÜ) tegevdirektor Kalev Rattus eile.
  Rattus viitas Eesti Kontserdikorraldajate Liidu (EKKL) liikme, IS Music Groupi juhi Lauri Laubre eelmisel nädalal Postimehes avaldatud ütlustele EAÜ terrori kohta. «Igaühel meist on rääkida vähem või rohkem värvikas lugu nende rahanõudmismeetoditest,» ütles Laubre.
  EKKLil on kavas hakata arutama EAÜga autoritasude suurust, millega kontserdikorraldajad rahul pole.
  «Autoritasu suurused on vastuvõetud kooskõlas nende samade firmadega,» ütles Kalev Rattus. «Tegime lepingu, et tasu tõuseb 0,5 protsenti aastas.»
  EKKLi juhatuse liikmee, BDG juhi Peeter Rebase sõnul kehtestas EAÜ kontsertidelt nõutavad autoritasude määrad ühepoolse nõudmisena, mille üle igal firmal eraldi oli võimatu vaielda. «EAÜ suurendas kehtivaid määrasid aastas kuni ühe protsendi võrra, seda hoolimata majanduslikust depressioonist, mis esimesena just meelelahutust mõjutas,» sõnas Rebane. «Nii peame maksma 5 protsenti oma käibest EAÜ-le, kuid Eesti olukorras oleks jõukohane 2 protsenti.»
  «Kuna seadus näeb ette kahepoolset kokkulepet, siis otsustasimegi luua EKKLi, et ühiselt kokku leppida majanduslikult vastuvõetavates määrades, mida kõik promootorid järgmisel aastal EAU-le ka ausalt maksaksid,» lausus Rebane.
  «Kuna seadused ei reguleeri autoritasude suurust, surub EAÜ oma otsuseid peale,» sõnas EKKLi liikme, ASi Gamma Agentuur juht Vahur Kase.
  Rattuse sõnul pole EAÜ saanud autoritasusid Laubre korraldatud Sarah Brightmani ja Masters of Rocki kontserditelt. Viimase pealt jäi EAÜ-l saamata Rattuse hinnangul umbes 70 000 krooni.
  Eesti Kontserdikorraldajate Liit asutati eelmisel nädalal. Liitu kuulub 17 firmat ja ettevõtjat. Liidu liige peab olema tegutsenud kontserdikorraldajana vähemalt ühe aasta, mille jooksul peab ta olema korraldanud vähemalt ühe avaliku ürituse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Äripäev tunnustab novembris kõige edukamaid ettevõtteid
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Unimed Kliinikud ostis kaks hambakliinikut
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.