• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  «Eesti» nimi jälle vabaks

  Riigikogu majanduskomisjoni liige Kalev Kukk ütles, et vaidlused «Eesti» kasutamise üle kaubamärkides on alles ees, sest valitsuse esitatud seaduseelnõu on väga värske. See on ikkagi põhimõtteline küsimus, lisas ta. Seadusemuudatus tuleb riigikogus esimesele lugemisel sel nädalal.
  Praegu on patendiametis peatatud enam kui saja sõnalist osa «Eesti» sisaldavate kaubamärkide registreerimismenetlus, sest möödunud aasta alguses jõustunud seadusemuudatus keelas nende registreerimise, kui selleks ei ole pädeva ametiisiku luba. Kes peaks olema see pädev ametiisik ja kuidas peaks seda luba välja andma, ei selgu aga ühestki seadusest.
  Samas on enne muudatuse kehtima hakkamist kantud kaubamärgiregistrisse enam kui sada kaubamärki, milles kasutatakse sõna «Eesti» (nt Eesti Päevaleht, Eesti Telefon, Eesti Naine, klaverivabriku kaubamärk Estonia jpt). «Eesti» kasutamine on lubatud ning laialt levinud äriühingute nimedes. Niisiis ei saa majandusministeeriumi ametnike arvates täielikult välistada sõna «Eesti» kasutamist kaubamärkides.
  «Eesti» kasutamise keelamine kaubamärkides tuli kõne alla viis aastat tagasi, kui parvlaev «Estonia» põhja läks. Avalikes sõnavõttudes avaldasid eraisikud ja mõned poliitikud arvamust, et Eesti-nimelise kaubamärgiga tekkinud probleemid võivad mõjutada Eesti riigi mainet.
  Majandusministeerium märgib seletuskirjas seaduseelnõule, et praegused seadused on piisavad, et ära hoida Eesti Vabariigi mainet ärakasutavate või kahjustavate kaubamärkide registreerimine ning täiendavate piirangute seadmine pole seega vajalik.
  Ka edaspidi ei registreerita kaubamärke, mis on vastuolus avaliku korra ja heade tavadega, või selliseid, mis võivad tarbijat eksitada kauba kvaliteedi, päritolu või muude omaduste suhtes. Samuti on keelatud riigilipu värvide ja riigivapi kujutiste kasutamine riigisekretäri kirjaliku loata.
  Autor: Lauri Liikane
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.