ÄP fototoimetus • 11. oktoober 1999 kell 22:00

Hüvitusfondi emissioon märgiti kolm korda üle

Emissioonis osales 926 investorit, kes märkisid obligatsioone kokku 158,2 miljoni erastamisväärtpaberi (EVP) eest. Füüsilisi isikuid oli märkijate hulgas 911 ning nende arvele langes neljandik märgitud obligatsioonidest.

Hüvitusfondi juhatuse esimees Aare Tammemäe lausus, et tõenäoliselt suurendatakse emissiooni mahtu, et kõik taotlused saaks rahuldatud. Meie eesmärk on EVPsid kustutada ja ei ole mõtet suurendada mahtu ainult natuke, et siis hakata EVPsid järgmises emissioonis ära korjama, rääkis Tammemäe.

Tammemäe sõnul oli emissiooni nii suur ülemärkimine üllatav ja see annab tunnistust sellest, et investorid usaldavad Hüvitusfondi kui finantsinstitutsiooni. Institutsionaalsetele investoritele pakkus kindlasti huvi obligatsioonide hea tootlus, sest sarnase kvaliteedi ja hinnaga võlakirju turul napib, märkis Tammemäe.

Hüvitusfond emiteeris XV seeria obligatsioone hinnaga 271 erastamisväärtpaberit obligatsioon. Tammemäe sõnul on järgmine avalik emissioon kavas korraldada märtsis-aprillis.

Autor: ÄP

Hetkel kuum