Madli Zobel • 11. oktoober 1999 kell 22:00

Puhastus kalmistuäris

Rahakantimises süüdistatava Merike Ränki juhitud kalmistu kaheksa kuu tegevuskahjum on audiitori andmetel üle 350 000 krooni. Ränk eilsest nõukogu istungist osa ei võtnud, põhjendades seda auto purunemisega.

Rahumäe kalmistu nõukogu esimees Vootele Hansen ütles, et kümme minutit enne istungit sai ta üllatuslikult teada, et kolmapäeval on Tallinna linnavalitsus lasknud teadmata põhjustel lahti nõukogu liikme Maret Järve, vabastades ta ühtlasi ka Liiva kalmistu nõukogu esimehe kohalt.

Kuna äriregistrisse polnud muudatus veel tehtud, osales Järv eilsel Rahumäe kalmistu nõukogu koosolekul.

Järve vallandamisotsuse linnavalitsuse istungile ette valmistanud linnamajandamise ameti juhataja Vello Ervin ütles, et Järve tagandamise põhjusi peab küsima Ain Valdmannilt. Järve juhitud Liiva kalmistu nõukogu vabastas septembris ametist kalmistu juhi Hiie Eliase, kelle oli ametisse sokutanud Valdmann.

Eile komandeeringus olnud Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni vastu on algatatud kriminaalasi, sest majanduspolitsei uuritavad võimalikud korruptiivsed seosed viivad temani.

Väidetavalt pani Valdmann kolm aastat tagasi kalmistuid haldavaid äriühinguid juhtima oma tuttavad.

Pärnamäe kalmistut haldava OÜ Toonela nõukogu esimees Merike Purde ütles, et ju jäi Järv kellelegi jalgu. «Ta oskab oma õiguste eest seista ja seisab, kuid ma ei usu, et Valdmann selle taga on,» ütles Järvega koos Liiva kalmistu nõukogus olnud Purde.

«Kommunaalamet ise pole nii puhas, et teisi lahti lasta,» lisas ta.

Hetkel kuum