• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võistupakkumine Pallasele

  Pallase kunstikooli 80. aastapäevale pühendatud oksjonile kogunevad koduselt soojas kampsunis Baltika tegevjuht Meelis Milder, Milderi õde ja meediategelase Hans H. Luige eksabikaasa Anne Luik, Haapsalu uksetehase peadirektor Ago Soomre, endine Tallinna linnavaraameti juht Rene Kuulmann, mitmed kunstiteadlased ja galeriide pidajad.
  Pärast oksjoni korraldaja Piia Saarna lausutud avasõnu võtab edasise juhtimise enda kätte Marko Reikop.
  Esimese tööna läheb müüki kuulsa pallaslase Elmar Kitse töö «Tants» alghinnaga 14 000 krooni. Töö on tõesti hea. Pakkujaid on esialgu mitu ning esimene töö kerib oksjonisaalis kohe pinged üles. 500kroonine hinnasamm kasvatab pakkumusi kiires tempos. 45 000 juures enam hind ei tõuse ning töö õnnelikuks omanikuks saab kinnisvaraäris töötav ja praegu lapseootel olev Anne Luik.
  Luik ei varja osturõõmu. Küsimusele, kas haruldase töö jaoks on koht valmis vaadatud, vastab ta jaatavalt. Rohkem Luik enam sel õhtul pilte ei osta. «Minu limiit on täis, kuid kindlasti ostab midagi mu vend,» ütleb ta naeratades.
  Kaheteistkümnenda tööna läheb müüki Ann Audova vineerile maalitud töö «Lilled» ning nüüd elavneb Meelis Milder. Hind tõuseb, pakkujaid on palju. Võidab Milder ning lõpphinnaks jääb 32 000 krooni.
  Kahes osas toimuva oksjoni vaheajaks saabub Hansapanga üks asutajatest Heldur Meerits ning võtab istet oksjonisaali esiridades.
  Oksjoni teise osa avatöö alghind on 30 000 krooni. Töö müüakse 49 500 krooni eest ning see on esialgu oksjoni kõrgeim hind. «Reikop on päris hea, ta oskab pinget üles kruvida,» kommenteerib härrasmees mu selja taga. Justkui ära sõnudes ei ole järgmise kahe töö vastu suuremat huvi, kuigi müügis on Viiralt.
  Viiralti töö järel elavneb publik uuesti, sest müüki tuleb Vabbe julge ja vaba töö «Muusad», mis müüakse õhtu kõige kõrgema hinnaga 56 500 krooni. Järgmise töö müügi ajal ei jäta Haapsalu uksetehase peadirektor Ago Soomre pakkumist ning 38 500 krooni eest saab ta koju viia Richard Sagritsa «Karikakravälu». Oksjoni lõpuosas sekkub ka Heldur Meerits, kes ostab alghinnaga 15 000 krooni Reikopi sõnul kööki sobiva töö «Vaikelu kalaga.»
  Oksjoni kõige viimase töö ajal elavneb muidu üsna tagasihoidlikult esinenud Kuulmann. Aleksander Vardi «Kompositsioon» erutab ka Milderit. Mehed pakuvad võidu ning Milderi soov saada Vardi omanikuks on ilmne. Siiski loobub ta lõpuks ning viimase oksjonitöö omanikuks saab Kuulmann. Tema pangaarve kahaneb 31 500 krooni võrra.
  Oksjoni lõppedes valgub saal ruttu tühjaks. Vaal galerii töötaja Silja Kala teatab rõõmsalt, et uus kunstioksjon on juba järgmisel nädalal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.