• Jaga lugu:

  Minister nõuab eestikeelset impordiluba

  «Mina küll mulle arusaamatus keeles dokumendile alla ei kirjutaks, miks peaks mõne kauge riigi veterinaarametnik seda tegema,» ütles lihatoodete importija MG Supplies Eesti ASi juhatuse esimees Peep Kallaste eile. Jaanuarist jõustuva põllumajandusministri määruse kohaselt peab kauba päritoluriigi pädev järelevalveasutus koostama veterinaarsertifikaadi eesti ja päritoluriigi keeles.
  Põllumajandusministeeriumi veterinaaria- ja toiduosakonna juhataja Toivo Nõvandi sõnul saadetakse näidissertifikaadi vormid eksportivate maade järelevalveametkondadele, sidepidamine peaks toimuma eelkõige elektroonilisel ja faksi teel. «Kui kaup vastab meie riigi importtingimustele, täidab järelevalveametnik meie esitatud vormi, mis on juba kahes keeles, ja lisab teistele kauba dokumentidele. Eksportiv maa võib ka ise sertifikaadi väljastada nii inglis- kui eestikeelse, kuid sel juhul peab see sisaldama meile vajalikku informatsiooni ning olema eelnevalt kooskõlastatud Eesti vastava järelevalveametkonnaga, sel juhul ei teki piiril probleeme kauba kättesaamisel,» selgitas Nõvandi. Nõvandi viitas määrust kommenteerides Euroopa Liidu nõuetele.
  Peep Kallaste sõnul kinnitas äripartneri HK Ruokatalo ekspordimänedzher talle, et Euroopa Liit neile taolist keelenõuet peale ei sunni. «Soome kontsern HK Ruokatalo ekspordib lihatooteid Kreekasse, mis on samuti Euroopa Liidu liige. Soome järelevalveametnik koostab veterinaarsertifikaadi oma ja mõlemale poolele arusaadavas keeles ehk soome ja inglise keeles. Kreekakeelseid tõendeid ei ole Soome veterinaaridelt veel nõutud,» ütles Kallaste. Praegu võib ka Eesti piiril esitada ingliskeelseid veterinaartõendeid.
  MG Supplies Eesti AS impordib kaupa pidevalt 10--15 riigist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Analüütik: ärikinnisvara-aasta jääb pigem kesiseks
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Riigiga vägikaigast vedav Hugo Osula sai Brüsselist tuge Ministeerium: hinnangul pole õiguslikku tähendust
Eestis 20 aastat kehtinud ühistranspordiseaduse paragrahv, mis kohustab bussiettevõtteid tasuta ja riigi hüvitiseta vedama puudega inimesi ning koolieelikuid, on Euroopa Komisjoni hinnangul vastuolus Euroopa õigusega, teatas bussifirma Lux Express.
Eestis 20 aastat kehtinud ühistranspordiseaduse paragrahv, mis kohustab bussiettevõtteid tasuta ja riigi hüvitiseta vedama puudega inimesi ning koolieelikuid, on Euroopa Komisjoni hinnangul vastuolus Euroopa õigusega, teatas bussifirma Lux Express.