• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtjad pooldavad tulumaksu kaotamist

  Ariko Marketing tegi Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni initsiatiivil tänavu kaks uuringut eesmärgiga saada ülevaade majanduspoliitilistest visioonidest Eesti ettevõtluses.
  Oktoobris küsisime muu hulgas, kuidas ettevõtjad suhtuvad ettevõtte tulumaksu kaotamisse.
  Küsitlesime 331 ettevõtte juhti. Nendest umbes kuuendik on suurettevõtete juhid, kolmandik kesksuurte ja pooled väikeettevõtete juhid. Ettevõtte suuruse määratlemisel lähtusime töötajate arvust firmas -- kuni 20 töötajaga ettevõte on väikeettevõte, 21 kuni 100 töötajaga ettevõte on Eesti tingimustes juba keskmise suurusega firma ning üle saja töötajaga ettevõtte lugesime suureks.
  Uuringu tulemused on üsnagi kõnekad. Aeg-ajalt levitatakse arvamust, justkui ettevõtjad ise ei pooldakski ettevõtte tulumaksu kaotamist.
  Küsitletute vastuste põhjal ei saa seda aga kuidagi öelda -- valdav enamik ettevõtete juhte toetab ettevõttesse investeeritud tulu maksust vabastamist juba alates tulevast aastast. Pole suurt vahet, kas tegemist on väikese, keskmise või suure ettevõttega. Küsimus on ainult selles, et ligikaudu kolmandik, 34,1% küsitletutest ei näe tulumaksu kaotamisest erilist kasu majanduskeskkonnale, ehkki nad pooldavad ideed ja selle teostamist aastast 2000. Aga enam kui pooled (52,3%) näevad seejuures otsest kasu ka majanduskeskkonnale.
  Neid, kes ideed pooldavad, aga tahaksid selle rakendamise edasi lükata, on marginaalne osa -- 5,4%. Neid, kes ettevõtte tulumaksu kaotamist üldse ei poolda, on küsitletute seas vähe -- 6,3%. Sõnum on selge -- valdav osa, 86,4% küsitletud ettevõtjaist pooldab tulumaksu kaotamist tulevast aastast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Analüüs: negatiivsus kurnab Eesti puidutööstureid, on väsimise ja loobumise märke
Eesti ekspordi ühe alustala, puidutööstuse käekäiku iseloomustavad ühelt poolt head majandustulemused, ent teisalt valdkonna ebakindlusest kantud riskitegurid, kirjutab KPMG Balticsi tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportile antud kommentaaris.
Eesti ekspordi ühe alustala, puidutööstuse käekäiku iseloomustavad ühelt poolt head majandustulemused, ent teisalt valdkonna ebakindlusest kantud riskitegurid, kirjutab KPMG Balticsi tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportile antud kommentaaris.
Tesla aktsia on mulle toonud mõne kuuga 70% kasumit Tulemused ületasid jällegi analüütikute ootuseid
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Rail Baltica projekt allkirjastas pea 20miljonilise toetuslepingu
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.